descoperirile arheologilor în anul 2021 - printre ele se află și un oraș antic

Pentru adevărații pasionați de istorie, anul 2021 s-a dovedit a fi un an generos. De la rămăşiţele unei insecte într-o pictură de Vincent Van Gogh şi până la un întreg oraş antic.

Una dintre cele mai importante descoperiri ale acestui an este reprezentată de un inel de aur cu ametist violet, care ar fi fost purtat pentru a preveni mahmureala. Acesta a fost găsit pe un loc unde a fost odată una dintre cele mai mari crame antice cunoscute în oraşul israelian Yavne.

Poate cea mai mare descoperire a anului este un oraş vechi de 3.000 de ani, cel mai mare descoperit în Egipt. Arheologii au început săpăturile la „Ascensiunea lui Aton”, care a fost descoperită pe malul vestic al Luxorului, în toamna anului 2020.

O mască de aur dintr-o groapă de sacrificiu este o altă descoperire importantă.

Mărgele minuscule cu implicaţii istorice și un cap de marmură vechi de 2.000 de ani al unui tânăr Augustus Octavian, primul împărat al Romei sunt alte descoperiri importante.

La acestea se mai adaugă o pictură pierdută de Rembrandt, despre care se credea că a supravieţuit doar prin copiile deţinute la instituţii importante. Totodată, s-au făcut noi descoperiri cu privire la picturile lui Vincent Van Gogh cu livada de măslini, inclusiv urmele unei insecte care a aterizat în vopsea sa şi oferă, astfel, dovezi despre locul în care cel puţin una dintre lucrări a fost creată.

Ultima oră

Comentariul meu