video: organizatorul târgului de crăciun din sibiu - „în primul an au zburat acoperișurile de pe căsuțe, altădată au fost și furturi”
foto: arhivă

Târgul de Crăciun din Sibiu este, fără doar și poate, cel mai frumos târg din România și concurează cu târgurile din marile orașe ale lumii. De 14 ani, evenimentul este organizat de Andrei Drăgan, care a fost invitat la „Podcastu’ lui Pope”, unde a dezvăluit cum au fost începuturile, cum s-au desfășurat primele ediții și care au fost cele mai comice momente ce s-au petrecut în acești ani. Drăgan a povestit cum, la a doua ediție, au zburat acoperișurile de pe căsuțe din cauza viscolului și cum în alți ani au avut loc și câteva furturi.

Andrei Drăgan, organizatorul celui mai cunoscut și admirat târg de Crăciun din România, a fost invitat la  unde a dezvăluit, în premieră, lucruri neștiute despre evenimentul care, anual, atrage zeci de mii de turiști din toate colțurile țării și din străinătate. Drăgan a povestit despre începuturile faimosului târg, dar și despre cum a evoluat în ultimii 14 ani. A vorbit și despre lucrurile „comice” din acești ani.

YouTube video

„Anul 2008 este anul când am mutat Târgul de Crăciun în Piața Mare. În 2007, prima ediție, a fost în Piața Mică. Dar i-a plăcut domnului primar de atunci, iar în 2008, când oricum nu mai era concurență și nu mai erau multe evenimente în Piața Mare, l-am mutat acolo. Țin minte că era ziua inaugurării, aveam noi niște căsuțe a căror acoperișuri se prindeau fără să aibă niște șuruburi. Și a fost un viscol foarte puternic, și în oraș atunci s-au desprins multe lucruri, chiar și de pe acoperișul Bisericii Catolice din Piața Mare. La o treime din căsuțe erau zburate acoperișurile. Puteai să vezi produsele oamenilor. Noroc că s-a întâmplat noaptea, când nu a fost nimeni lovit de vreun element. Țin minte că ne-am trezit dimineața, ne-am uitat pe camerele web și arăta dezastruos și ne întreba domnul primar <<Andrei, ce facem, deschidem la 7?>>. Inclusiv eu și toți din echipă și din birou ne-am apucat să strângem, să punem și să montăm acoperișurile, să le montăm foarte bine. Nu știu că e de amuzant, dar uitându-mă în spate, fix în ziua inaugurării să vezi cum arătau distrugerile în acel moment… O dată o căsuță a fost răsturnată, în fața tunelului unde este turnul Bisericii Catolice, acolo bate vântul foarte tare. Un expozant și-a pus un fel de firmă sus pe căsuță, arăta frumos și mare, doar că de la vânt a fost ca o velă și toată căsuța peste noapte i-a culcat-o. Ni s-au mai furat lucruri din Piața Mare la demontaj, erau niște cuburi frumoase, am văzut cum cineva a tras mașina lângă ele… Noi demontam, în timpul zilei, arătau frumos, erau globuri mari dintr-un brad… A deschis ușa de la mașină și le-a pus. Mai erau și oameni care veneau seara, se prindeau de o umbrelă de asta mare gastronomică, o ridicau un pic, o culcau și plecau. Vă zic sincer, pe nimeni n-am reușit să prind, cu toate camerele din Sibiu. Sunt un pic amuzante, când te gândești că s-a întâmplat fix în Piața Mare și în mijlocul zilei”, a povestit Andrei Drăgan, organizatorul Târgului de Crăciun din Sibiu.

Episodul cu numărul 5 din „Podcastu’ lui Pope”, un proiect video marca Ora de Sibiu, poate fi urmărit integral, accesând link-ul de mai jos:

YouTube video

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Ma lipsesc de „targ” daca mi conditionati intrarea de „natzi” pass. Vanzare buna! Eu m am orientat catre on line….