exporturi
Sursa Foto - Pixabay

SUA, Australia, Danemarca și Norvegia vor reduce exporturile care privesc tehnologia către guvernele care folosesc produsele pentru represiune, relatează Reuters. 

Săptămâna trecută, Casa Albă a declarat că a format acest grup pentru a aborda „utilizarea abuzivă a anumitor tehnologii cu dublă utilizare care pot duce la încălcări ale drepturilor omului” și pentru a se asigura că „tehnologiile critice și emergente lucrează în favoarea și nu împotriva societăților democratice”. Vineri, a dezvăluit numele țărilor care s-au angajat să colaboreze cu ea în acest demers, adăugând că Canada, Franța, Țările de Jos și Regatul Unit au sprijinit acest demers.

„În următorul an de acțiune, ne angajăm să lucrăm pentru a stabili un cod de conduită scris, voluntar și fără caracter obligatoriu, în jurul căruia statele care gândesc la fel ar putea să se angajeze din punct de vedere politic, să utilizeze instrumentele de control al exporturilor pentru a preveni proliferarea software-ului și a altor tehnologii utilizate pentru a permite încălcări grave ale drepturilor omului”, au declarat țările membre într-o declarație.

Anunțul a fost făcut în cadrul Summitului pentru democrație organizat de președintele american Joe Biden în perioada 9-10 decembrie, cu scopul de a contribui la stoparea regresului democratic și a erodării drepturilor și libertăților în întreaga lume. Lista de invitați la summit nu a inclus China sau Rusia.

Ultima oră

Comentariul meu