Eugen Iordănescu scapă de arest - Magistrații l-au pus sub control judiciar

Eugen Iordănescu, directorul executiv al Camerei de Comerț Sibiu, cercetat pentru delapidare și trafic de influență, a scăpat de arestul preventiv. După ce miercuri fost reținut de procurori pentru 24 de ore, a fost dus în fața judecătorilor de la Tribunalul Sibiu cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Miercuri, în urma descinderilor de la Camera de Comerț și în alte 12 locații din Sibiu, 34 de persoane au fost duse la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu pentru audieri. Principatul vizat a fost Eugen Iordănescu, directorul Camerei de Comerț Sibiu care este acuzat de delapidare și trafic de influență.

Eugen Iordănescu scapă de arest - Magistrații l-au pus sub control judiciar

VEZI AICI DETALII DESPRE ACUZAȚIILE ADUSE LUI EUGEN IORDĂNESCU

Joi, Eugen Iordănescu a fost prezentat în fața judecătorilor cu propunere de arest preventiv pentru 30 de zile. Pentru că ora era foarte târzie, iar judecătorul a avut nevoie de timp pentru a studia dosarul, ședința a fost amânată pentru vineri dimineața. După-amiaza a venit hotărâre: Eugen Iordănescu primește control judiciar.

”Azi, 10 decembrie 2021, Tribunalul Sibiu s-a pronunțat în dosarul nr. 3134/85/2021, în sensul că instanța de judecată: Respinge propunerea formulată de Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu. Ia față de inculpat măsura preventivă a controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile, începând cu data de astăzi 10.12.2021.”
Cu drept de contestație în termen de 48 de ore de la comunicare”, au transmis reprezentanții Tribunalului Sibiu.

”Prin ordonanţa din data de 09.12.2021 a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu a fost dispusă punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpat (cu funcţie de conducere în Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Sibiu) cu privire la săvârşirea infracțiunilor de delapidare, în formă continuată, folosire a influenţei de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, într-un sindicat sau patronat ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, dare de mită şi folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.
Prin referatul din aceiaşi dată, dosarul a fost înaintat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Sibiu cu propunere de arestare preventivă a inculpatului.
La data de 10.12.2021 judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Sibiu a dispus în cauză aplicarea măsurii preventive a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile” completează Ioan Veștemean, prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică