taximetrist sibian bătut de clienții care n-au vrut să plătească cursa - „m-au lovit în stomac și m-au amenințat”
foto: arhivă

Un taximetrist din Sibiu a fost bătut în noaptea de miercuri spre joi de mai mulți clienți care nu au vrut să plătească o cursă. Indivizii l-au lovit cu picioarele în stomac și l-au atacat cu o bâtă. Bărbatul a reușit să se adăpostească în mașină, însă agresorii au continuat să lovească geamurile și portierele. Acesta a sunat la 112, însă indivizii au dispărut de la locul faptei până la sosirea polițiștilor. În prezent se fac cercetări pentru identificarea bătăușilor și pentru aplicarea măsurilor legale. 

Totul s-a petrecut în noaptea de miercuri spre joi în satul Prislop, din comuna Rășinari. Doi bărbați au solicitat un taxi pentru a fi duși în Sibiu, iar mai apoi aduși înapoi în Prislop. Cel care a onorat cursa este George Stoica, un taximetrist de la 942. Acesta a povestit, pentru Ora de Sibiu, cum a fost bătut de șase indivizi. 

„Aseară, la ora 3, am preluat o comandă prin dispecerat în satul Prislop. Am vorbit cu clienții care au cerut mașină și mi-au indicat locul de unde trebuie să-i iau. Am ajuns acolo, iar în mașină s-au urcat două persoane. I-am dus pe Mihai Viteazu în Sibiu, la blocul cu 17 etaje de lângă Lidl. Au stat vreo 15 minute și apoi s-au întors. Încă de când eram în drum spre oraș, unul dintre ei vorbea la telefon și spunea că vrea <<marfă bună>>, fără să dea însă un nume. Eu am presupus că este vorba despre droguri, ținând cont și ora la care i-am preluat. I-am adus înapoi în Prislop, în același loc de unde i-am preluat, așa cum mi-au cerut. Cei doi băieți au dat să coboare din mașină, iar înspre ei mai veneau alți patru indivizi. Am coborât și eu pentru că simțeam că vor să fugă, așa că le-am cerut să facă plata. Le-am spus asta pe un ton normal. Au încercuit mașina, iar unii dintre ei m-au atacat cu o bâtă. Mi-au dat cu picioarele în stomac și m-au lovit cu un par în umăr. Dacă nu mă feream, m-ar fi nimerit în cap. M-am baricadat rapid în mașină și am sunat la 112 să trimită un echipaj pentru ajutor”, spune George Stoica. 

Taximetristul a povestit cu groază ce s-a întâmplat și spune că, chiar dacă a intrat în mașină, indivizii nu l-au lăsat în pace. Aceștia au lovit geamurile laterale, l-au înjurat și l-au amenințat că îl omoară dacă nu pleacă. „Cât am așteptat poliția, indivizii mi-au spus să dispar de acolo, că nu sunt singurul care ia țeapă”, spune taximetristul. 

După treizeci de minute, poliția a ajuns la fața locului, însă agresorii plecaseră. Oamenii legii au încercat să-i caute în perimetrul indicat de taximetrist, însă fără succes. Bărbatul a depus o plângere. „În cauză s-a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe, cercetările fiind continuate de către polițiștii Secție nr. 1 Poliție Rurală Șelimbăr”, a declarat, pentru Ora de Sibiu, Luciana Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu. 

Taximetristul spune că va încerca să obțină și un certificat medico-legal, date fiind loviturile primite de la agresori. Totodată, acesta spune că nu este pentru prima dată când un taximetrist este agresat de indivizi care nu vor să plătească cursele. Omul amintește de cazul taximetristului lăsat lat ore întregi pe Fundătura Lupeni în Sibiu.  

CITEȘTE ȘI: Taximetrist bătut cu bestialitate la Sibiu – A zăcut inconștient ore în șir pe asfalt 

Ultima oră

Comentariul meu