sibiul „se relaxează” - masca nu mai este obligatorie decât în anumite locuri

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Sibiu s-a întrunit joi în ședință și a aprobat hotărârea numărul 80 care prevede măsuri de relaxare în județ. Masca de protecție nu mai este obligatorie în spațiile publice deschise începând de joi. Aceasta trebuie purtată doar în locurile aglomerate.

„În spațiile publice închise, spațiile comerciale, spațiile publice deschise cu aglomerări de persoane, mijloacele de transport în comun, locul de muncă, piețe, târguri și locurile unde se formează cozi se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura. Prin hotărâre se elimină obligativitatea purtării măștii de protecție pentru toate spațiile publice deschise neaglomerate”, spune Cristina Muntean, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

Hotărârea care prevede că masca de protecție nu mai este obligatorie decât în spațiile aglomerate a intrat în vigoare joi, 9 decembrie.

Restul măsurilor prevăzute în HOTĂRÂREA nr. 79 din 09.11.2021 se aplică în continuare în toate localitățile din județul Sibiu, indiferent de rata de infectare. Lista restricțiilor poate fi consultată AICI. 

Ultima oră

Comentariul meu