primăria sibiu nu vrea să fie luată prin surprindere de ninsori - „operatorul este pregătit să intervină”
foto: arhivă

Iarna nu va lua prin surprindere autoritățile sibiene. Municipalitatea s-a pregătit pentru acest sezon cu mii de tone de sare și nisip. Sibiul s-a aflat zilele trecute sub cod galben de ninsori și, chiar dacă zăpada nu s-a depus, sezonul rece este abia la început.

Firmele care se ocupă de curățarea străzilor înzăpezite din municipiul Sibiu au în depozit mii de tone de sare, nisip și lichid pentru deszăpezire. Primăria spune că, în funcție de condițiile meteo, operatorul va suplimenta aceste cantități pentru a asigura necesarul pentru sezonul rece.

„Operatorul contractat de Primăria Sibiu – asocierea Salubritate S.A. & Terra Building S.R.L. – este pregătit să intervină pentru a asigura deszăpezirea drumurilor din municipiul Sibiu. De asemenea, Comandamentul de iarnă a fost activat în data de 26.10.2021, conform H.C.L nr. 372/26.10.2021. Conform contractului, la această dată operatorul are în depozite aproximativ 1400 de tone de sare, 600 de tone de nisip amestecat cu sare și 260 de tone de lichid pentru deszăpezire. În funcție de condițiile meteo, operatorul va suplimenta aceste cantități pentru a asigura necesarul pentru întreg sezonul rece”, spune Mirela Gligore, purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu.

În ceea ce privește utilajele care vor asigura deszăpezirea, operatorul dispune de 15 autospeciale pentru împrăştiat material antiderapant, din care 13 dotate cu plug, și 5 utilaje pentru îndepărtarea mecanizată a zăpezii.

Ultima oră

Comentariul meu