Președintele interimar al Camerei de Comerț din Sibiu după Percheziții - ”Se vor lua decizii în funcție de ce se va întâmpla”

Perchezițiile de la Camera de Comerț au lăsat instituția fără conducere. Eugen Iordănescu, directorul executiv, a fost reținut de procurori pentru 24 de ore. Președintele interimar, Octavian Isăilă, spune că deciziile care se vor lua de acum înainte depind de parcursul juridic pe care îl va avea această situație.

”Eu sunt președinte interimar, nu am atribuții executive. Dar, așteptăm să vedem ce se întâmplă pentru a lua deciziile necesare, impuse de situația de la acel moment. Chiar acum citeam statutul să văd ce soluții sunt. eu pot convoca Colegiul de conducere și se poate apela și la Adunarea Generală. Dar, repet, vedem ce se întâmplă și ce ne spune statutul”, a explicat Octavian Isăilă pentru Ora de Sibiu.

”Personal, am fost în deplasare în zona muntoasa fara semnal, la întâlnirea anuală a președinților camerelor de comert județene unde am aflat despre situația creată.
Ca reprezentant al colegiului de conducere pot să comunic opiniei publice faptul că noi, cei vremelnici în aceste funcții ale unei entități private, nu am participat la activitățile de zi cu zi ale CCIA Sibiu. în ultima ședință de colegiu, în urma rapoartelor și dezbaterilor, au fost luate o serie de măsuri fără nici un vot împotrivă. La momentul respectiv, din raportul comisiei de cenzori prezentate în adunarea generală, nu au rezultat nereguli. Dacă suspiciunile autorităților legate de fondurile camerei se confirmă în ceea ce privește executivul camerei, colegiul de conducere care este forul suprem al CCIA SB între două adunări generale va fi convocat, informat și va fi actionat conform statutului în vigoare”, a continuat Isăilă.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu