perchezițiile de joi de la sibiu și alte 35 de județe - ce arme au fost găsite de polițiști și cum se trimiteau în țară

Peste o sută de percheziții au avut loc, joi dimineață, în Sibiu și București, dar și în alte 35 de județe din țară, la locuințele unor persoane bănuite de contrabandă cu arme. Polițiștii au ridicat zeci de pistoale, arbalete, cartușe, articole pirotehnice, dar și țigări de contrabandă din casele acestora.

În dimineața zilei de joi, polițiștii Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 București, au efectuat 103 percheziții domiciliare, în municipiul București și 36 de județe, printre care și Sibiu, la persoane bănuite de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor și contrabandă calificată. Au fost ridicate 88 de arme neletale, din categoria armelor supuse autorizării.

perchezițiile de joi de la sibiu și alte 35 de județe - ce arme au fost găsite de polițiști și cum se trimiteau în țară

video
play-sharp-fill
00:41

„În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate, în vederea indisponibilizării, 53 de arme lungi neletale, de tir sportiv, cu aer comprimat, de diferite calibre, 10 pistoale de  tir sportiv, cu aer comprimat, de diferite calibre, 22 de pistoale de autoapărare, cu gaze, de calibrul 9mm, 28 de arme de tip airsoft, un pistol de semnalizare, supus autorizării, 2 arme lungi cu proiectile din cauciuc, o armă lungă confecționată artizanal, 2 arbalete supuse notificării, 2 cartușe letale, 43 de articole pirotehnice, precum și 211 pachete de țigarete, susceptibile a proveni din contrabandă”, anunță reprezentanții Poliției Române.

Armele ridicate vor fi supuse unei constatări criminalistice balistice, în vederea stabilirii categoriei din care fac parte.

Persoanele bănuite plasau comenzile către un magazin online, iar din depozitul situat în Ungaria era livrate către cumpărătorii români prin intermediul unor firme de curierat care introduceau bunuri în țară fără a declara acest fapt autorităților vamale și fără a îndeplini condițiile solicitate de legislația națională în acest domeniu. După introducerea pe teritoriul României a armelor și a munițiilor, livrarea către cumpărătorul final s-ar fi realizat prin interpunerea altor firme de curierat rapid.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică