tot ce trebuie să știi despre tratamentul de epilare definitivă – explicații de la specialiștii nomasvello sibiu

Epilarea definitivă te poate scăpa atât de părul nedorit, cât și de foliculită, infecția inestetică a foliculilor piloși, cu care se confruntă mulți români. Acest tratament a devenit din ce în ce mai popular datorită beneficiilor pe care le aduce. Ioana Constantin, specialist estetică la Nomasvello, cea mai mare rețea de centre de înfrumusețare din lume, care are și un salon la Sibiu în mall-ul Promenada, îți spune tot ce trebuie să știi despre epilarea definitivă.

Ce este epilarea definitivă

Tot mai multe femei, dar și bărbați, deopotrivă, apelează la epilarea definitivă, iar asta fiindcă este o variantă modernă și nedureroasă de îndepărtare a părului nedorit.

„Epilarea definitivă este un tratament non-invaziv de înfrumusețare, realizat la Nomasvello Promenada Sibiu  cu tehnologiile laser dioda și IPL (lumină intens pulsată), prin care se elimină părul nedorit. Lumina laser sau cea intens pulsată ajută la deteriorarea în mod selectiv a foliculilor de păr, fără a dăuna țesuturile adiacente. Melanina absoarbe lumina şi o conduce către foliculul de păr, unde este transformată în căldura, distrugând celulele germinale, care hrănesc părul. Eliminând aceste celule, părul cade la un interval de 10-15 zile de la tratament. Mai mult, încă de la prima ședință, circa 30% din firele de păr vor dispărea”, explică Ioana Constantin, specialist estetică la Nomasvello.

Epilarea definitivă se poate realiza pe toate zonele corpului?

Epilarea definitiva se poate realiza pe orice zonă a corpului cu pilozitate nedorită, cu excepția zonei ochilor, a urechilor și a scalpului. Totodată, epilarea definitivă cu laser dioda nu se realizează pe zona feței, zonă care este tratată doar prin folosirea tehnologiei IPL. 

„Cele mai des solicitate zone de către clienți sunt picioarele și inghinalul, în cazul doamnelor și pieptul și axilele, în cazul domnilor”, spune Ioana Constantin de la Nomasvello. tot ce trebuie să știi despre tratamentul de epilare definitivă – explicații de la specialiștii nomasvello sibiu

Epilarea definitivă nu este dureroasă

Unul dintre motivele pentru care epilarea definitivă este varianta pe care tot mai mulți oameni o aleg este acela că nu este un tratament dureros.

„Specialiștii Nomasvello Promenada Sibiu sunt instruiți după un protocol de lucru internațional, pentru a asigura o epilare definitivă eficientă, fără durere și fără disconfort. Zona tratată este amorțită cu benzi reci de gheață în cazul pielii nebronzate, respectiv cu un gel conductor, în cazul pielii bronzate sau tratate cu laserul dioda. Ulterior, se stabilește intensitatea flash-urilor luminoase în funcție de gradul de suportabilitate al fiecărui client și respectând anumiți parametri de lucru. Astfel, tratamentul va fi eficient și va distruge foliculii piloși fără a implica durere pentru client. Acesta va resimți doar o căldură la nivelul zonei tratate și cel mult o senzație similară cu ciupitura de elastic”, explică Ioana Constantin.

Câte ședințe sunt necesare pentru a obține rezultate optime?

În general, este nevoie să fie efectuate între 8-12 ședințe pentru care rezultatele în urma epilării să fie cele dorite.

„Un tratament complet  de epilare definitivă implică efectuarea a 8-12 ședințe. Ședințele de epilare  progresiv definitivă cu Laser Dioda și/sau IPL se vor face la o distanță de 40-45 zile pentru zonele corpului. Pentru zona feței, care se lucrează exclusiv cu tehnologia IPL, sesiunile se vor face la 30 zile. După finalizarea tratamentului, se va efectua doar o ședință de întreținere la 6-12 luni, pentru menținerea rezultatului și eliminarea oricăror fire de păr apărute între timp”, spune specialistul Nomasvello.

Ce factori pot impacta rezultatele tratamentului?

Eficiența și durata tratamentului diferă de la persoană la persoană și depind de culoarea pielii și a părului fiecărui client (de fototip), dar și de zona tratată, de vârstă, de statusul hormonal și de sexul clientului (bărbatii au nevoie de mai multe ședințe de fotoepilare). Cele mai bune rezultate le obțin persoanele cu pielea albă și părul negru și gros, însă epilarea definitivă este eficientă și în cazul celorlalte fototipuri. Pentru a obține rezultate optime, este esențial ca fiecare client să respecte recomandările date de specialiști înainte și după tratament. tot ce trebuie să știi despre tratamentul de epilare definitivă – explicații de la specialiștii nomasvello sibiu

Ce reguli trebuie urmate dacă începem epilarea definitivă?

Înaintea fiecărei ședințe de epilare definitivă clienții sunt informați că este necesar să respecte următoarele recomandări pentru a avea rezultate optime:

  • Nu vor consuma medicamente, mai ales antibiotice, care îi pot face fotosensibili;
  • Nu se vor expune la soare cu minimum 3 zile înainte de ședință;
  • Nu își vor smulge părul cu cel puțin 3 săptămâni înainte de programare. Pentru eliminarea firelor de păr se vor folosi doar lama de ras sau crema depilatoare;
  • Ulterior fiecărei ședințe efectuate se vor evita pentru 48 ore dușurile fierbinți, mersul la sală, la saună, purtarea de haine strâmte și expunerea la soare pentru circa 3 zile post-tratament.

„Tratamentul de epilare definitivă se poate realiza doar pe pielea sănătoasă, de aceea nu este indicat persoanelor care suferă de boli de piele sau de alergii la soare. Mai mult, acest tratament nu se efectuează în timpul sarcinii și al alăptării și nici în zonele cu tatuaje, care sunt acoperite în timpul procedurii cu creion alb si cu plasturi medicinali”, explică specialistul estetic Nomasvello, Ioana Constantin.

Părul nedorit dispare pentru totdeauna?

O întrebare care se află pe buzele tuturor persoanelor care iau în calcul varianta epilării definitive este dacă părul dispare pentru totdeauna. Ioana Constantin explică:

„Foliculii distruși dispar pentru totdeauna, însă organismul uman este viu și poate da naștere altor noi foliculi pe parcursul vieții. Din acest motiv, se recomandă ședințe anuale de întreținere a rezultatului tratamentului. La sfârșitul tratamentului, părul va fi eliminat în proporție de până la 90%. Firele de păr rămase vor fi rare, subțiri, decolorate și fine, aproape insesizabile”.

tot ce trebuie să știi despre tratamentul de epilare definitivă – explicații de la specialiștii nomasvello sibiu

Oferte de neratat la Nomasvello

Clienții sibieni care ajung la Nomasvello în Promenada Sibiu au parte de o ofertă ce nu trebuie ratată. Dacă vrei să-ți fac un tratament facial, acum este momentul, căci pentru 5 ședințe PROSKIN + REJUVENARE plătești doar 800 lei în loc de 1.200 de lei. Oferta este valabilă în perioada 8-12 Decembrie 2021.

tot ce trebuie să știi despre tratamentul de epilare definitivă – explicații de la specialiștii nomasvello sibiu

Pesoanele care doresc să afle mai multe despre tratament sunt așteptate la Nomasvello pentru a testa gratuit epilarea definitivă. Adresa locației este strada Lector nr. 1-3A, în incinta Promenada Sibiu Mall, la etajul 1. Găsiți un specialist aici zilnic între orele 10:00 – 21:00.

Pentru detalii puteți suna la numărul de telefon 0768 310 390 sau puteți trimite un e-mail pe adresa sibiu.promenada@nomasvello.ro.

Ultima oră

Comentariul meu