sibienii “fug” din oraș de revelion - egiptul și valea prahovei, în topul preferințelor

Sibienii care nu vor rămâne acasă de Revelion și-au ales deja destinațiile către care vor pleca. Doar că anul acesta restricțiile impuse la întoarcerea în țară pentru cei nevaccinați au cam încurcat atât planurile turiștilor, cât și pe cele ale agențiilor de turism. Chiar dacă au vândut mai puțin chiar decât anul trecut, agențiile din Sibiu au intermediat sejururi în Egipt sau în mult mai exoticele Republica Dominicană, Kenya, Maldive sau Seychelles.

Destinația externă preferată a sibienilor este Egiptul. În această perioadă temperaturile de acolo sunt blânde, iar serviciile ireproșabile. Așa că foarte mulți sibieni au considerat că prețurile începând de la 800 de euro de persoană, cu transport inclus, sunt mai mult decât bune pentru cele 7 nopți de cazare. ”Anul acesta Egiptul a fost în top și așa se pare că rămâne și de Revelion. Solicitările au scăzut în ultima perioadă din cauza restricțiilor impuse celor nevaccinați care se întorc în țară. Așa că cei nevaccinați aleg să meargă aici, în special pe Valea Prahovei”, spune Romeo Roman de la Trans Europa. Doar că un sejur pe Valea Prahovei începe de la 1000 de euro de persoană, din start mai scump decât unul în Egipt.

Agenții de la Carpathian Travel au făcut oferte și pentru țări exotice precum Seychelles, Maldive sau Zanzibar. Dar, și Maramureșul este căutat. ”Sibienii s-au interesat de locuri exotice, unde prețurile pleacă de la 1500- 2000 de euro de persoană. Am vândut destul de mult pe Valea Prahovei, dar și în zone din Maramureș. Sibienii au căutat tradițiile de sărbători, iar acolo sunt din plin. Aici prețurile diferă în funcție de pensiune, de programul de divertisment oferit și pleacă de la 250 de euro pentru 3-4 nopți. Și pachete pentru stațiunile de schi de la noi au fost căutate pentru perioada Revelionului”, spune Alexandru Ujupan.

Maldivele, în top-ul exoticelor

Egiptul este țara caldă căutată de sibieni pentru prețurile accesibile. Maldivele însă se încadrează în categoria ”lux” Aici prețurile pleacă de la 3.000- 4.000 de euro în sus pentru o persoană. Chiar și așa, mulți sibieni au ales să petreacă aici trecerea dintre ani și au scos din buzunar în jur de 10.000 de euro pentru un cuplu. ”Am avut cereri pentru Maldive, chiar dacă prețul este ușor crescut. Egiptul se vinde bine în continuare, la fel și Dubai-ul, dar oricum, cererile au scăzut din cauza restricțiilor impuse la întoarcere celor nevaccinați. Așa că cei care se află în situația asta aleg sejururi în țară. La noi s-a cerut mult zona Apusenilor, Retezat. În Arieșeni de exemplu, prețurile pentru o persoană pleacă de la 200 de euro.

Câțiva sibieni au „plusat„ și au ales Kenya ca destinație pentru Revelion. Un sejur aici pornește de la 1.100 de euro. Dublu îi costă pe cei care vor spune La mulți ani, 2022! de pe o plajă din Republica Dominicană.

 

Ultima oră

Comentariul meu