romsilva vinde în țară zeci de mii de brazi - mai puțin la sibiu - “anul acesta nu tăiem niciunul”

De câțiva ani sibienii nu mai pot cumpăra brazi de Crăciun din pepinierele Romsilva. Anul cesta vor fi nevoiți din nou să caute la comercianții din Piața Cibin sau la marile magazine. Asta, chiar dacă în majoritatea județelor țării ocolurile silvice taie și comercializează brazi de Crăciun.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva oferă spre vânzare 33.996 Pomi de Crăciun, cea mai mare parte fiind recoltați din culturi specializate din pepinierele silvice proprii.

Din totalul Pomilor de Crăciun oferiți la vânzare în acest an, 22.551 sunt din specia brad și 11.445 fiind din specia molid sau alte specii de rășinoase. 70% din Pomi de Crăciun, respectiv 23.926 bucăți, provin din culturile specializate din pepinierele silvice ale Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, în timp ce 10.070 provin din lucrări silvice autorizate, în urma cărora se extrag exemplarele din regenerările naturale unde există o densitate excesivă.

Și în acest an, prețurile pornesc de la 15 lei pentru un Pom de Crăciun specia molid de până la 1,3 metri și ajung la 35 lei pentru cei din specia brad cu înălțimea între 2 și 3 metri.

Sibienii nu vor beneficia de aceste oferte nici în acest an. Romsilva nu taie brazi de Crăciun la Sibiu. ”Nu, nu tăiem și nu vindem brazi. Și noi, cei de la Romsilva, la fel ca toți sibienii cumpărăm de la comercianți. Nu știm cum va fi anul viitor”, spune Ilie Troancă, directorul Romsilva Sibiu.

 

Ultima oră

Comentariul meu