povestea unui fost milițian sibian transpusă într-un film despre revoluție - “sibiu ’89” se filmează și la brăila - tudor giurgiu - ”vom face casting”

Povestea Revoluției de la Sibiu continuă să fascineze. Încă se vorbește și sunt controverse despre ceea ce s-a întâmplat în bazinul unității militare în care au fost sechestrați peste 300 de oameni, suspectați a fi teroriști. În jurul acestei povești se învârte scenariul unui film care va fi filmat la Sibiu la începutul anului, regizat de Tudor Giurgiu.

[fvplayer id=”389″]

Personajul principal al viitorului film este un căpitan de miliție care participă la evenimentele din 1989 de la Sibiu.  O parte dintre scene vor fi filmate la Brăila. ”Deja orice filmare despre Revoluție este ca un film de epocă, pentru că trebuie reconstituite imaginile de atunci. Filmăm o parte la Brăila pentru că avem nevoie de străzi cu piatră cubică, cum a fost strada Revoluției, dar care acum în Sibiu nu se mai găsesc. Așa că am căutat în altă parte și am găsit la Brăila”, spune Tudor Giurgiu, regizorul filmului ”Sibiu ’89”.

Filmările se vor muta apoi la Sibiu, timp de 10 zile, la final de ianuarie și început de februarie. ”În total se filmează o lună și jumătate, dintre care aceste 10 zile la Sibiu. Povestea se concentrează în jurul celor 300 de oameni închiși în bazinul acoperit al unei unități militare, pentru că erau considerați teroriști. Personaj principal va fi un căpitan de miliție, filmul este o ficțiune bazată pe ceea ce s-a întâmplat în realitate”, spune Tudor Giurgiu.

Pelicula este finanțată de Centrul Național al Cinematografiei, iar regizorul ei speră să fie lansat în luna decembrie a anului viitor.

 

 

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu