de la internship, la angajat cu experiență în it la kromberg&schubert - „am găsit aici posibilități de dezvoltare”

Domeniul IT este atât de complex și mereu în schimbare încât, dacă decizi să pornești pe acest drum, nu vei avea o zi în care să te plictisești. Fiind un sector tehnic, poate părea, la prima vedere, extrem de rigid. În realitate, lucrurile stau exact invers, în acest domeniu fiind nevoie de oameni creativi și deschiși. În Kromberg&Schubert Sibiu există un departament  IT, unde angajații pot evolua odată cu industria.

Centrul Global de Competențe IT Kromberg&Schubert din Sibiu a fost  creat în urmă cu zece ani, în prezent  echipa  este formată din 55 de profesioniști. Sunt recunoscuți la nivel de grup ca fiind oameni talentați, creativi, flexibili și, poate cel mai important, oameni dornici să învețe și să fie la curent cu noile tehnologii.

Suport pentru întregul concern Kromberg&Schubert

Echipa din Sibiu asigură suport global pentru întregul concern Kromberg&Schubert. Specialiștii de aici creează și verifică standardele IT în toate locațiile grupului, accelerând implementarea conceptelor noi.

„Exact acum 10 ani Centrul de Competențe IT Sibiu a pus bazele unui Helpdesk global, disponibil 24 de ore, șapte zile pe săptămâna, pentru toți utilizatorii sistemelor IT, clienților și tuturor companiilor cu care Kromberg&Schubert interacționează în fiecare zi. Pe lângă un Helpdesk global această echipă cuprinde și specialiști IT, system administratori, system integratori, ingineri de sistem și arhitecți de sisteme care deservesc toate locațiile grupului cu expertiza lor în vastul domeniul IT, de la Linux, Unix, Windows și alte sisteme de operare, dar și o gama diversificată de furnizori hardware. Începând cu anul trecut este în formare și o echipa de programatori pentru tehnologii noi, care trebuie să deservească nevoile sistemului intern de producție, logistică, tehnică și comercial cu aplicații cât mai inovatoare și eficiente”, spun reprezentanții Kromberg&Schubert.

De 8 ani în IT la Kromberg&Schubert

Marius Milașcon face parte din echipa Kroschu de opt ani. A crescut odată cu noile tehnologii, iar în echipa de la Sibiu a găsit susținerea de care avea nevoie pentru a se putea dezvolta din punct de vedere profesional.

de la internship, la angajat cu experiență în it la kromberg&schubert - „am găsit aici posibilități de dezvoltare”
Marius Milașcon

„De curând, am împlinit 8 ani de când sunt angajat aici. Am 33 de ani și m-am mutat în Sibiu pentru jobul acesta. Terminasem studiile în Târgu Mureș și am ales să vin la Sibiu, având deja conexiuni aici- mama mea a lucrat și ea în Kromberg&Schubert  Mediaș în fabrica de producție. Știam deja despre firmă, încă de pe atunci era cunoscută ca fiind firmă serioasă. Nu se compară tehnologiile dintr-o firmă mică cu tehnologiile folosite de o corporație, cel puțin în IT, eu lucrând anterior  ca și administrator de rețea, în Târgu Mureș”, spune Marius Milașcon.

Marius face parte din echipa de suport IT și spune că în fiecare zi găsește un drum pe care să-l exploreze.

„Industria IT a evoluat foarte mult în ultimii ani. La noi în departament se pune mult accentul pe ce știi să faci și cât de determinat ești să înveți, pentru că în industria IT tot timpul o să fie lucruri noi de învățat, asta e clar. Acesta este și unul dintre motivele pentru care am ales să lucrez în acest domeniu. În special în IT Support ai tot timpul  noi provocări, înveți sisteme noi. Practic, la noi în echipa de suport, nu ai cum să te plafonezi. Trebuie doar să deschizi sistemul nostru de Ticketing și să îți alegi de acolo în fiecare zi o altă nișă pe care s-o explorezi”, explică Marius.

De la Internship la angajat cu experiență

Andrei Mihai Cătălin a ajuns la Kromberg&Schubert în urmă cu șapte ani, pe când era student, în anul III, la ULBS. A început mai întâi un program de Internship, după care a fost angajat.

de la internship, la angajat cu experiență în it la kromberg&schubert - „am găsit aici posibilități de dezvoltare”
Andrei Mihai Cătălin

„Am început să lucrez aici încă din timpul facultății, din anul trei, când la finalul programului de Internship mi s-a oferit posibilitatea să continui în cadrul companiei. Am lucrat o perioadă de 5 ani ca și Windows System Administrator, ca mai apoi să fac pasul către zona de programare. Acum fac parte din echipa de programare, o echipă aflată la început de drum, care colaborează îndeaproape cu colegii din Germania”, spune Andrei Mihai Cătălin.

Partea de programare și partea de suport sunt ramuri aflate în strânsă legătură. Marius și Andrei lucrează amândoi pe IT, însă task-urile lor sunt diferite. „Noi, cei din echipa de programare, dezvoltăm softuri intern, utilizând mai multe tehnologii și baze de date atât  pentru dezvoltarea front-end, cât și pentru back-end. Softurile sunt folosite pentru a facilita procesul de producție. Facem suport si debug pentru aplicațiile dezvoltate în cadrul companiei, iar colegii de la suport ajută utilizatorii și fac suport pe partea de Windows, Linux”, explică Cătălin.

Tinerii absolvenți ai Universității Lucian Blaga, Facultatea de Inginerie își pot găsi un loc de muncă flexibil, stabil și provocator în cadrul companiei Kromberg&Schubert.

„Am absolvit Facultatea de Inginerie, specializarea Ingineria Sistemelor Multimedia din cadrul ULBS. Din punctul meu de vedere nu este foarte greu să te angajezi în domeniu la finalul facultății. Am participat la un program de Internship și mai apoi am fost selectat pentru angajare. Sunt foarte multe oportunități în Sibiu, în momentul acesta, mai ales pentru absolvenții de Informatică și Calculatoare. Sunt foarte multe lucruri de învățat- la noi la Kroschu chiar există posibilitatea de dezvoltare pe termen lung. Din punctul meu de vedere, tot timpul apare ceva nou de învățat”, spune Cătălin.

Noile proiecte, dar și stabilitatea companiei pe timpul pandemiei, aduc la Sibiu noi locuri de muncă în centrul de IT de la Kromberg&Schubert, în cadrul echipelor de Infrastructură, Linux, Network, Windows, Global Service Desk si Software Development.

 

 

 

 

 

 

Ultima oră

Comentariul meu