concert de crăciun în sala oglinzilor de la forumul german din sibiu

Ca în fiecare an, Stagiunea Camerală Florescu-Fernandez & Friends își propune să organizeze un concert dedicat tinerelor talente, viitorilor muzicieni în formare, care au ocazia să își expună vocația și să acumuleze experiență alături de cei profesioniști, profesorii și îndrumătorii lor.

În acest fel, comunitatea participă unită la acest proces de formare și dezvoltare a copiilor noștri.

Noua generație de artiști, cei doi copii, sunt tinerii violoniști David Kovács și Rafaela Fernandez Samodaiev de 11 și 13 ani, care alături de părinții lor, acompaniați de o întreagă orchestră de cameră, aduc magia Crăciunului mai aproape de publicul din Sibiu, într-un concert festiv cu care ????????? ????????̆ ????????-????????? & ??????? încheie anul 2021.

?????? ???????? ?̦? ?????? ????????? ?????????, ??-????????? ?? ????????? ???????? ????????-????????? & ???????: „Copiii, prin spiritul tânăr, inocența și talentul lor sunt cei care dau farmec Crăciunului, de aceea, în apropierea sărbătorilor de iarnă, nu ne putem închipui un alt fel de a ne bucura decât ascultându-i pe cei mici și oferindu-le un prilej prin care ei să strălucească. Este motivul pentru care în fiecare an, de când suntem la Sibiu, organizăm câte un astfel de concert. Ca artiști, încă de când suntem mici, căutăm sensul drumului pe care l-am ales, satisfacția și bucuria pe care le simțim după ce cântăm în public. Dorim să transmitem ceea ce și noi am primit celor mici, iar noi, părinții lor, vom cânta alături de ei, pe scenă”.

 

????????? ?? ?????Ă ???? a fost înființată în anul 2001, iar între timp a devenit una din cele mai apreciate orchestre din România. Primul concert pe care l-a susținut în Miercurea-Ciuc a fost în iunie 2001, având ca membri fondatori elevi ai Liceului de Arte „Nagy István”, sub îndrumarea dirijorului și pianistului Szőnyi Zoltán, profesor din Târgu-Mureş. Concertul a avut un mare succes în rândul melomanilor. Odată cu acest început, orchestra a participat cu regularitate la evenimentele locale şi cu timpul a lansat propriul sezon artistic. Ulterior a avut apariţii şi în calitate de orchestră simfonică, dar şi-a păstrat numele de Orchestra de Cameră Ciuc.

???????? ??????̆

?????̦??:

  • ??????? ????????? ?????????, 13 ani, vioară
  • ????? ????́??, 11 ani, vioară
  • ????????? ?? ??????̆ ??? ?????????-????

Veress Csaba, concertmaestru

?? ???????̆??

 

  • ??????? ???????, Concert pentru două viori în la minor, op. 3, nr. 8,  RV. 522;
  • ??????? ???????, Concert pentru vioară nr. 4 în fa minor, op. 8, RV. 297, „Iarna”;
  • ??́?? ?????́?, Zece piese pentru copii transcrise pentru orchestră de cameră de Leo Weiner;
  • ?????́? ????́??, Rondo Magyar;
  • ???́? ????́?̌??, Suita pentru orchestră de cameră.

??????????? ???? ????? ??? ????? „???? ??? ?????????”, ?? ??????? ???????? ?̂? ??????????? ?? ??????? ?????? ?????, ?? ????????? ?????????? ????̂????, ???? ????????????? ?????? ?????̦?? ???????????.

Accesul publicului la concert se face cu respectarea măsurilor în vigoare pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2.

Ultima oră

Comentariul meu