înfrângere pentru locuitorii de pe podului - drumul care trece pe terenul fabricii scandia, declarat ilegal

Fabrica Scandia se va extinde pe un teren de pe strada Podului. Dor că în urma consultării publice, sibienii care dețin terenuri agricole în zonă au reclamat faptul că va dispărea drumul de acces pe care îl folosesc în prezent pentru a ajunge la ele. Răspunsul proiectantului probabil că nu le convine foarte mult: drumul este ilegal.

PUZ-ul noii zone pe care se va extinde Scandia  fost supus dezbaterii publice. Au fost sibieni care au avut amendamente. Mai exact, au spus că drumul folosit pentru a ajunge la terenurile agricole din vecinătatea viitoarei hale va dispărea. Proiectantul a verificat informațiile și a venit cu răspunsul: ”Drumul de pământ situat actualmente pe terenul SC Scandia Food este o cale de circulație, de tip drum de exploatare, apărută spontan, datorită faptului că terenul nu a fost îngrădit. Conform planurilor de punere în posesie, terenurile petenților, precum și totalitatea terenurilor situate la nord-est de parcela generatoare de PUZ au definite alte căi de acces”.

Mai exact, drumul pe care l-au invocat proprietarii terenurilor din zonă este unul ilegal, iar după începerea lucrărilor la noua hală a fabricii vor fi nevoiți să folosească drumurile de acces stabilite în actele de proprietate.

înfrângere pentru locuitorii de pe podului - drumul care trece pe terenul fabricii scandia, declarat ilegal

PUZ-ul prevede ca noua hala ce va fi destinată depozitării va fi construită pe strada Podului. Astfel,

– la nord terenul se invecinează cu un teren viran
– la vest terenul se invecinează cu o incintă industrială
– la sud terenul se învecinează cu str. Podului și Râul Cibin
– la est terenul se invecinează cu o incintă industrială aparţinând S.C. SCANDIA FOOD S.R.L

Suprafaţa totală a terenului măsoară 8024 mp ( S.C.F. = 9203 mp) şi este situat în intravilanul Mun. Sibiu

Regimul de înălţime maxim admis este de patru niveluri supraterane. Suplimentar, este admisă o mansardă sau un nivel retras. Înălţimea maximă admisă a clădirilor, măsurată la cornişa superioară sau la aticul ultimului nivel neretras, în punctul cel mai înalt, nu va depăşi 16 m.

Ultima oră

Comentariul meu