ce apple watch ar trebui să vă cumpărați?

Apple Watch-urile nu sunt ieftine, dar au multe de oferit. Vă pot ajuta să vă gestionați viața fără să puneți mâna pe telefon, abordând sarcini zilnice precum obținerea de indicații, preluarea de mesaje text și e-mailuri și, da, plata cafelei de dimineață.

Întrebarea este: ce Apple Watch ar trebui să cumpărați?

 Poate fi greu să alegeți cea mai bună variantă, mai ales dacă faceți cumpărături pentru un cadou pentru altcineva. Și doar o atenționare: Apple Watch funcționează numai cu iPhone-uri. Dacă persoana pentru care faceți cumpărături folosește un dispozitiv Android, va trebui să găsiți altceva.

Seria 3, lansată în 2017, este cea mai accesibilă opțiune. Dar nu este la fel de rapidă ca modelele mai noi. Pentru câțiva lei mai mult, SE are un cip mai rapid și același aspect modern al seriei 6, mai scumpă. Adăugarea unei conexiuni celulare vă va costa mai mult, la care se adaugă taxele lunare pentru acest serviciu. Așadar, cel mai bine este să vă întrebați dacă aveți cu adevărat nevoie de ea înainte de a scoate banii în plus.

 

Iată o privire mai atentă la ceea ce are de oferit fiecare model de  Apple Watch.

Apple Watch Seria 6

Caracteristica care separă Seria 6 de SE este un senzor de oxigen din sânge care vă permite să vedeți cât de eficient circulă oxigenul în corpul dvs. în timpul antrenamentelor și al somnului, ceea ce ajută la susținerea funcțiilor de urmărire a somnului ale ceasului. Seria 6 are, de asemenea, un senzor care activează o funcție EKG concepută pentru a detecta ritmurile cardiace neobișnuite.

Seria 6 este disponibilă într-o varietate de finisaje, inclusiv din oțel inoxidabil și titan, toate compatibile cu o gamă largă de brățări sportive și curele elegante. De asemenea, poate rula sistemul de operare watchOS 8 introdus odată cu modelul Series 7.

Seria 6 s-a dovedit a fi excelent la numărarea pașilor și la urmărirea ritmului cardiac, plasându-se în topul clasamentului general al ceasurilor inteligente. 

Introducerea modelului Series 7 a declanșat reduceri mari la Series 6. Având în vedere că Seria 6 a fost scoasă din producție, fiți pregătiți să vă mișcați rapid dacă dimensiunea și culoarea pe care le doriți apar la un preț care vă place.

Apple Watch SE

Apple Watch SE dispune de altimetrul, giroscopul și busola mereu active care se regăsesc la Series 6. De asemenea, suportă funcțiile Fall Detection, Family Setup și Sleep Tracking, plus Emergency SOS, care vă permite să cereți ajutor și să alertați contactele preselectate, și apelul de urgență internațional, util dacă aveți probleme în străinătate. Ceasul are același aspect ca și Seria 6 și îl puteți chiar personaliza cu una dintre noile benzi Apple.

 

La ce renunțați? În special, la urmărirea oxigenului din sânge și la capacitatea de a vă face propria electrocardiogramă. De asemenea, primiți un procesor diferit. Deși nu este la fel de rapid ca cel de la Series 6, spune Apple, este de aproximativ două ori mai rapid decât cel de la Series 3. Nu există un afișaj permanent, așa că, dacă vreți să verificați ora, trebuie să ridicați încheietura mâinii pentru ca ecranul ceasului să se aprindă.

Apple Watch Series 3

Disponibil în dimensiuni de 38 și 44 mm, Series 3 este puțin mai mic decât celelalte opțiuni. Iar luneta – marginea neagră care înconjoară ecranul – este un pic mai mare. Astfel, ceea ce obțineți este un cadran de ceas vizibil mai mic.

De asemenea, veți pierde o mulțime de caracteristici noi care au fost lansate de când Seria 3 a apărut pe piață. Acest ceas nu oferă oxigen în sânge, EKG-uri, urmărirea somnului sau apeluri de urgență internaționale. Procesorul nu este nici pe departe la fel de rapid ca cele de pe Seria 6, Seria 7 sau chiar SE. Iar modelul nu are un afișaj permanent sau o aplicație de busolă.

Dar, în ciuda vârstei sale, acest ceas face bine lucrurile de bază. Testerii îl evaluează ca fiind foarte bun, atât pentru urmărirea ritmului cardiac, cât și pentru numărarea pașilor, la un preț care nu este cu mult mai mare decât multe aparate de urmărire a activității fizice.

Alți factori de luat în considerare

Aveți nevoie de telefonie mobilă? Toate modelele Apple Watch pot fi achiziționate cu GPS. Adăugarea telefoniei mobile crește prețul de vânzare, la care se adaugă taxa pe lună pentru un abonament wireless.

Probabil că majoritatea oamenilor nu au nevoie de un ceas cu telefonie mobilă. Dacă sunteți un alergător care folosește un Apple Watch ca o bratara de fitness și doriți să vă lăsați telefonul acasă, dar doriți să ascultați mixul preferat de antrenament și să fiți accesibil pentru apeluri și mesaje text, opțiunea celulară este un upgrade rezonabil. Dar mulți utilizatori ies rareori din raza de acțiune a telefoanelor lor prin Bluetooth, ceea ce face ca un ceas cu celular să fie redundant.

Ultima oră

Comentariul meu