studenții la medicină, apel către sibieni - ”e nevoie de sânge! haideți să donați!”
Sursa foto: arhivă

O transfuzie de sânge înseamnă de cele mai multe ori șansa la viață pe care o au pacienții aflați în stare gravă. Dar, la fel de multe ori, stocurile de sânge sunt la limită, chiar și la Spitalul Județean Sibiu. De aceea, donatorii sunt importanți pentru ca nicio viață să nu fie pierdută din această cauză. Studenții de la Facultatea de Medicină din Sibiu organizează o nouă campanie de donare de sânge în al 20-lea an al proiectului.

Voluntarii Societății Studenților Mediciniști Hipocrates Sibiu au început deja campanie de informare pentru cei care doresc să doneze sânge la Centrul de Transfuzie Sangvină de la Spitalul Județean Sibiu. ”În prima parte a campaniei am mers în liceele și facultățile din oraș pentru a vorbi despre importanța donării. Explicăm tuturor celor interesați pașii care trebuie urmați și de ce este atât de necesar să donăm”, spune Bianca Zgîrcea, unul din organizatorii campaniei.

Cei care doresc să doneze, în cadrul acestei campanii, pot merge la Centrul de Transfuzie Sangvină din Cadrul Spitalului Județean Sibiu, până în 17 decembrie. Nu este nevoie de programare, dar, pentru cei care au un program strict își pot alege totuși ora prin aplicațiile Donarium și Blood Challenge.

[fvplayer id=”377″]

”În anul 2019 în cadrul campaniei a donat aproximativ 600 de persoane. Anul trecut, fiind în plină pandemie, au fost între 300 și 400. Anul acesta ne dorim să depășim cifra de anul trecut. Facem din nou un apel la toți cei care doresc și îndeplinesc condițiile pentru a dona, să facă acest lucru.

[better-wp-embedder width=”100%” height=”400px” download=”all” download-text=”” attachment_id=”406026″ /]

[better-wp-embedder width=”100%” height=”400px” download=”all” download-text=”” attachment_id=”406027″ /]

Ultima oră

Comentariul meu