spitalul județean, despre dosarul ati - „probatoriul demonstrează că spitalul a acționat cu bună credință”
foto: arhivă

La începutul lunii martie, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu s-a deschis un dosar de cercetare, în urma acuzațiilor unei foste asistente care spunea că medicii de la Spitalul Județean au omorât pacienții infectați cu COVID cu bună știință. La nouă luni de la deschiderea dosarului, procurorii au stabilit că pacienții nu au murit ca urmare a acțiunilor medicilor care se îngrijeau de ei. Reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Sibiu spun că probatoriul demonstrează că „spitalul și-a respectat misiunea de a salva vieți”.

Reprezentanții SCJU Sibiu au transmis, luni, că apreciază eforturile procurorilor de a „afla adevărul în cazul dosarului de la ATI” și spun că, în urma cercetărilor, a reieșit faptul că medicii au acționat cu bună credință.

„SCJU Sibiu apreciază eforturile depuse de organele de urmările penală cu scopul aflării adevărului în cazul dosarului instrumentat, concretizate până în această fază prin reîncadrarea juridică. Faptul că în timpul probatoriului ”nu a rezultat că pacienții internați pe secția ATI Covid a Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu au decedat ca urmare a unor acțiuni săvârșite cu intenție directă sau indirectă” demonstrează că spitalul a acționat cu bună credință, respectându-și misiunea de a salva vieți. Totodată, ne exprimăm încrederea în sistemul judiciar și avem convingerea că, în urma administrării cu imparțialitate a tuturor probelor necesare soluționării dosarelor nou – create, se va constata că nu sunt îndeplinite elementele constitutive ale vreunei infracțiuni”, transmite Decebal Todăriță, purtătorul de cuvânt al SCJU Sibiu.

Procurorul de caz din cadrul Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu a dispus schimbarea încadrării juridice a faptei sesizate din infracțiunea de omor calificat, în infracțiunile de ucidere din culpă. De asemenea, prin aceiaşi ordonanță, s-a dispus disjungerea şi formarea unui număr de 13 dosare, câte unul pentru fiecare pacient decedat pentru care în cauză s-a formulat plângere penală.

Ultima oră

Comentariul meu