șoferi beți, prinși la volan în cisnădie și șelimbăr
foto: arhivă

Polițiștii sibieni au întocmit două dosare penale în weekend pentru conducere sub influența alcoolului. Doi șoferi au fost prinși de oamenii legi în Cisnădie și Șelimbăr.

Unul dintre șoferi a fost depistat în noaptea de vineri spre sâmbătă, la Cisnădie, pe strada Cetății. „Testarea alcoolscopică a bărbatului în vârstă de 35 de ani, din municipiul Sibiu, a indicat o valoare de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat”, spune Elena Welter, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

După ce șoferul a fost însoțit la o unitate medicală pentru prelevarea mostrelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge, polițiștii au întocmit actele premergătoare efectuării de cercetări penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Cel de-al doilea șofer a fost depistat la data de 5 decembrie, în jurul orei 00:45, în localitatea Șelimbăr.  „Polițiștii rutieri au testat alcoolscopic șoferul unui autoturism condus pe str. Pictor Nicolae Brana. Testarea alcoolscopică a bărbatului în vârstă de 38 de ani, localnic, a indicat o valoare de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat”, spune Welter.

Șoferul a refuzat deplasarea la o unitate medicală pentru prelevarea mostrelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge, condiții în care polițiștii au întocmit actele premergătoare efectuării de cercetări penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuz de la prelevarea de probe biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei.

Ultima oră

Comentariul meu