semineu vechi cu foc deschis, fara geam, la moda printre vedete!

Familia Mates din Codlea, judetul Brasov, alege inca o data PE FOC, cu aceasta ocazie optand pentru un semineu “altfel”, cu un aspect si mai impresionant! Acest lucru ne-a determinat si pe noi sa iesim din conventionalul construirii si montajului semineelor inchise, cu focar sau sticla, astfel ca rezultatul sa fie exact pe gustul lor:

YouTube video

 

Familia Mates a optat pentru un semineu pe lemne “altfel” 

Cu toate ca semineul deschis nu mai reprezinta o tendinta in zilele noastre, lucru cauzat de progresul tehnologic care a avut loc in domeniul termic, sotii Mates au preferat sa aleaga o varianta rustica, traditionala si care era folosita cu multi ani in urma pentru asigurarea confortului termic! Din fericire, mesterul cu experienta si autorizat pe zona judetului Brasov, Aurel Tarnea, a reusit sa transforme visul unui semineu “altfel” in realitate, efectuand constructia si racordarea vetrei de semineu la cosul de fum profesional ceramic zidit HOCH!

semineu vechi cu foc deschis, fara geam, la moda printre vedete!

Ce i-a facut pe membrii familiei Mates sa aleaga incalzirea pe lemne?

Deoarece focul arzand in semineu ofera o imagine de neegalat, sunetul si mirosul lemnului adaugand o nota de rustic oricarui spatiu, dupa cum afirma si Sarah Mates! Cei doi folosesc incalzirea pe gaz pentru asigurarea necesarului termic in intreaga locuinta, insa si-au dorit dintotdeauna un semineu rustic care sa le ofere sansa de a se bucura de frumusetea focului, alaturi de restul familiei si delectandu-se cu  niste bezele americane delicioase!

semineu vechi cu foc deschis, fara geam, la moda printre vedete!

Cosul de fum – elementul vital in constructia unui semineu!

Prima vizita a echipei PE FOC la casa Mates din Codlea, judetul Brasov, a avut loc in luna februarie, acestia dorind constructia unui cos de fum profesional unde hornul reprezinta elementul cheie, iar montajul corect jucand un rol important in siguranta familiei si integritatea caminului! Astfel, dupa o perioada serioasa de documentare si informare cu privire la cele mai profesionale si sigure solutii termice, Paul a optat pentru un cos de fum HOCH profesional, cu o rezistenta ridicata la temperaturi de peste 600℃, o izolatie generoasa si durabila, precum si o garantie de 30 ani! Este cam ce ar fi un gratar cu capac carbuni profesional in gama lui!

“Semineul altfel” – un foc deschis intr-un spatiu interior, fara pic de fum!

Paul Mates a optat pentru un semineu inedit, care sa atraga priviri dar in acelasi timp sa fie si o solutie sigura pentru familia si caminul sau! Trecand prin experienta riscanta a unui incendiu cauzat de un horn necorespunzator, Paul a dorit sa colaboreze doar cu persoane specializate si cu experienta in domeniul termic, pentru a proiecta si realiza o constructie durabila si sigura! Astfel, visul familiei Mates de a detine un semineu deschis, care sa ofere un aspect captivant al focului si care sa nu permita patrunderea fumului in terasa interioara a prins viata datorita unei solutii sigure, si anume hornul profesional ceramic zidit!

semineu vechi cu foc deschis, fara geam, la moda printre vedete!

Finisajul semineului “altfel” poate fi realizat chiar de catre tine!

Constructia semineului de vis al familiei Mates a fost proiectata si realizata de catre profesionisti, precum si elementele principale cum ar fi vatra de semineu si cosul de fum, acestea fiind puse in functiune de catre  o persoana specializata din judetul Brasov! Cu toate acestea, Paul a decis ca el sa fie cel care reda imaginea completa a semineului, exact dupa gusturile si preferintele tuturor membriilor familiei, alegand ca materialul de finisaj sa fie achizitionat tot din magazinul PE FOC, mai exact un adeziv termorezistent cu o utilizare facila pentru a captusi partea exterioara a vetrei! In plus, grila ventilatie nu a fost folosita excesiv, deoarece un astfel de semineu deschis nu are nevoie de foarte foarte multe grile, emanand energie termica in mod direct!

semineu vechi cu foc deschis, fara geam, la moda printre vedete!

Asadar, in cazul in care iti doresti ca locuinta ta sa prinda un aer unic si inedit cu ajutorul unui semineu “altfel”, o sa iti dovedim ca semineele deschise tip vatra pot reprezenta de asemenea si o metoda practica de incalzire cu o constructie, montaj si racordare facil de realizat de catre o persoana profesionista, chiar si pe parcursul unei zile:

Totusi, daca in continuare esti adeptul semineelor inchise pe lemne, cu focar, iti oferim o gama de focare din fonta sau otel care se afla la mare cautare in randul clientilor PE FOC, precum si alte tipuri de focare care sa completeze in mod armonios designul livingului tau si cu livrare garantata in judetul Brasov sau in orice alt oras din Romania:

Focare de semineu pe lemne inchise

semineu vechi cu foc deschis, fara geam, la moda printre vedete!

In cazul in care dispozitivul achizitionat va fi utilizat des pentru asigurarea confortului termic, iti recomandam constructia unui semineu cu focar, aceasta reprezentand o solutie inovativa si care inlocuieste in mod ideal vechiul semineu deschis! Iti punem la dispozitie o serie de avantaje esentiale care te vor ajuta sa faci cea mai buna alegere:

  • nu necesita o cantitate mare de combustibil lemnos;
  • emisiile de dioxid de carbon sunt considerabil mai reduse;
  • prezinta un mod sigur de functionare;
  • dispune de un proces rapid si usor de montare, putand fi adaptat si personalizat in functie de preferinte.

Sobe tip semineu pe lemne

semineu vechi cu foc deschis, fara geam, la moda printre vedete!

Preferi sa-i redai locuintei tale un aer rustic si autentic? Atunci solutia cea mai potrivita de incalzire o reprezinta soba din fonta, avand posibilitatea de a alege dintr-o varietate larga de tipuri cu design traditional, sobe cu decoratiuni inedite, cu sticle laterale sau plite! In cazul in care iti doresti ceva care sa se incadreze armonios intr-un decor contemporan cat si pentru incaperile mai mici, atunci poti alege o soba pe lemne inovativa din otel si care prezinta captuseala cu samota la interior! Iata ce beneficii iti ofera o soba pe lemne:

  • un pret mai scazut, aceasta necesitand doar amplasarea pe pozitie si racordarea la horn;
  • permite o perspectiva la fel de impresionanta asupra flacarilor ca in cazul semineului clasic pe lemne;
  • nu are nevoie de cos de fum cu dimensiuni mari, ci necesita o metoda de evacuare de dimensiuni mai reduse, fiind astfel un produs mai economic;
  • este mult mai compacta decat clasicul semineu pe lemne;
  • prezinta posibilitate de racordare chiar si la un cos de fum deja construit;
  • vine intr-o varietate larga de modele, cum ar fi rotunde, rectangulare, pe picior sau colt, cu sticla semirotunda, precum si cu o serie de accesorii suplimentare: plite, ventilator, functie de rotire 360℃, sistem de recuperare termica, etc.
  • in general consuma mult mai putin combustibil solid, putand fi mutata sau repozitionata cu usurinta.

Termoseminee pe lemne cu bazin de apa

semineu vechi cu foc deschis, fara geam, la moda printre vedete!

Daca vrei sa optezi pentru un dispozitiv termic care poate asigura necesarul termic al intregii locuinte, atunci selectia noastra de termoseminee reprezinta cea mai fiabila modalitate de a realiza un semineu ce poate functiona si ca o centrala termica, tot ce trebuie sa faci fiind racordarea la instalatia de calorifere, cea din pardoseala sau la apa menajera!

Prin urmare, iti vom prezenta o serie de beneficii remarcabile ale termosemineelor, care te vor ajuta sa alegi in avantajul tau si al locuintei tale:

  • sunt extrem de eficiente in generarea de caldura, pastrand o temperatura constanta in fiecare incapere individuala, lucru mai dificil de realizat pentru un semineu clasic;
  • pot fi, in multe cazuri, o alternativa mai economica, conferind atat o atmosfera placuta, cat si necesarul de caldura al casei tale;
  • pot functiona atat ca un semineu, cat si ca o centrala termica, oferind posibilitate de racordare la un puffer ce le sporeste autonomia de functionare: se poate incarca atunci cand doresti si folosi mai tarziu;
  • impiedica irosirea caldurii deoarece surplusul termic generat de termoseminee poate fi stocabil si se poate refolosi;
  • pot contribui si la incalzirea apei menajere a locuintei si pot fi automatizate asemeni centralelor pe gaz.

Seminee altfel de-a gata, preasamblate

semineu vechi cu foc deschis, fara geam, la moda printre vedete!

Semineele modulare pe lemne se regasesc de asemenea in gama dispozitivelor mai inedite, dispunand de un kit complet asamblabil, dar si o instalare facila si rapida! Sunt sisteme cu o tehnologie de fabricare ultra-avansata, fiind disponibile in mai multe tipuri precum cele cu imbracaminte metalica, din cahle ceramice sau piatra, incorporand atat focare cu sticla pe colt, sobe modulare, dar si seminee compacte cu un design impresionant! Prezinta de asemenea si o multime de beneficii, precum:

  • costuri foarte reduse atat in ceea ce priveste montajul, cat si procesul de construire si finisare;
  • prezinta un sistem facil, curat si rapid de asamblare, fara a necesita experienta unui meserias autorizat;
  • vin cu un finisaj de neegalat, cu mult superior celui efectuat de un meserias la finisarea modelului clasic.

Echipamente pe peleti automatizate

semineu vechi cu foc deschis, fara geam, la moda printre vedete!

In cazul in care preferi un sistem termic care nu functioneaza pe baza de combustibil lemnos, atunci echipamentele tip focar pe peleti pot fi o solutie avantajoasa, cum ar fi sobele, focarele pe aer sau apa si centralele pe peleti! Vei avea parte de un dispozitiv ce incorporeaza tehnologie de fabricare de ultima ora, inovative, cu un randament ridicat si care pot fi controlate si programate chiar de pe telefonul mobil! Functioneaza ideal ca surse principale de caldura in multe tipuri de locuinte, in special atunci cand incalzirea pe lemne reprezinta costuri ridicate, cea pe gaz nu este posibila sau in zonele ce nu dispun de energia gazelor naturale, necesitand doar incarcarea completa a rezervorului echipamentului pentru asigurarea confortului termic!

Seminee la bloc

semineu vechi cu foc deschis, fara geam, la moda printre vedete!

Daca locuiesti la apartament dar vrei in acelasi timp sa te bucuri de beneficiile si frumusetea unui semineu, noi avem solutia: dispozitivele decorative pe curent sau bioetanol! Indiferent ca optezi pentru un semineu electric cu tehnologie LED si rama decorativa din MDF,  preferi un sistem cu vapori de apa sau tinzi spre un biosemineu cu flacara adevarata, aspectul inedit al acestor dispozitive va completa in mod armonios designul interior al oricarui tip de locuinta!

Beneficiile semineelor decorative electrice

  • un proces rapid si facil de asamblare;
  • reprezinta o varianta ideala la clasicul semineu pe lemne (modelele tip portal);
  • tehnologie ultra-performanta de fabricare in cazul semineelor electrice cu vapori de apa, imitand in mod perfect arderea naturala;
  • ecran LED performant cu tehnologie avansata si posibilitate de reglare a intensitatii flacarilor (semineele electrice);
  • utilizare sigura si confortabila datorita telecomenzii ce permite controlul la distanta;
  • posibilitate de asigurare a confortului termic, multumita aerotermei prezente in dotarea semineelor;
  • o gama generoasa de modele, culori, designuri si dimensiuni, precum si faptul ca sunt dispozitive economice atat in ce priveste achizitia, cat si mentenanta.

Avantajele semineelor decorative pe bioetanol

  • se afla in topul sistemelor economice de pe piata;
  • permit crearea unei ambiante inconfundabile datorita flacarilor reale, oferind posibilitate de accesorizare cu sticla de protectie, pietre decorative, lemne ceramice sau imitatie de jar pentru un aspect si mai captivant;
  • datorita dimensiunilor compacte, sunt ideale pentru orice tip de incapere;
  • vin intr-o gama larga de tipuri si culori, precum si diferite capacitati ale biorezervorului, fiind extrem de versatile: model fix sau mobil, incastrabil in perete sau incorporabile in corpuri de mobilier;
  • prezinta un mod facil de utilizare – se adauga bioetanol in rezervor si se aprinde cu o bricheta!

Seminee “altfel” si pentru spatiile exterioare

In incheiere, ne dorim sa iti prezentam o varianta de seminee “altfel” si pentru zonele exterioare din jurul caminului tau, precum semineele si incalzitoarele de exterior pe gaz, peleti, lemne sau bioetanol! Pe langa faptul ca imbunatatesc considerabil aspectul terasei, foisorului sau gradinii tale, acestea asigura si confortul termic in aer liber, conferind o atmosfera primitoare si calduroasa!

semineu vechi cu foc deschis, fara geam, la moda printre vedete!

In cazul in care si tu iti doresti un semineu “altfel” precum cel realizat pentru familia Mates din Codlea, judetul Brasov, sau ai luat decizia achizitionarii unui dispozitiv termic asemeni celor prezentate pe parcursul acestui articol, suntem alaturi de tine cu orice informatie sau recomandare pentru constructia sau montajul unui semineu deschis, cu focar, pe lemne, peleti sau gaz sau chiar un gratar electric! Tot ce trebuie sa faci este sa completezi formularul de mai jos, iar noi te vom contacta in cel mai scurt timp posibil.

Ultima oră

Comentariul meu