motivul pentru care iohannis nu va fi amendat pentru că nu a purtat masca la sibiu - ”efectua activitate fizică”

”Nu au existat aspecte ale încălcării cadrului legal” este răspunsul primit de sibianul care  a reclamat faptul că Președintele Klaus Iohannis și soția sa nu au purtat masca de protecție în data de 10 octombrie, atunci când era obligatorie oriunde în spațiul public exterior. Mai exact, cuplul prezidențial nu ar fi încălcat legea. Motivul invocat este însă cel puțin surprinzător.

VEZI AICI PLÂNGERILE SIBIANULUI ÎMPOTRIVA FAMILIEI IOHANNIS 

În răspunsul trimis sibianului Dan Cristian Nicolae, cel care a reclamat încălcarea legii de familia Iohannis când a participat la redeschiderea Bisericii Evanghelice din Sibiu, polițiștii sibieni invocă hotărârea Consiliului Județean pentru Situații de Urgență care se afla în vigoare la acel moment. Acolo se specifică, la fel cum era obligativitatea în acel moment și este și acum, ca masca de protecție să fie purtată chiar și pe stradă. Fotografii și imagini au arătat foarte clar că nici Klaus și nici Carmen Iohannis nu au purtat masca de protecție. Cu toate acestea, cercetările amănunțite au arătat că nu au încălca legea.

motivul pentru care iohannis nu va fi amendat pentru că nu a purtat masca la sibiu - ”efectua activitate fizică”

 

Singurul punct al hotărârii care invoca excepția de la regulă și în care s-ar fi putut încadra acțiunea familiei Iohannis este ”Excepție fac persoanele care desfășoară activități în spațiile publice deschise, inclusiv sportive, în mod individual sau împreună cu persoanele cu care locuiesc”

Sibianul care a reclamat familia Iohannis spune că a făcut o nouă adresă atât către IPJ Sibiu cât și către ISU, pentru a i se explica răspunsul evaziv. ”Au făcut tot posibilul să îl scoată basma curată. Ce activitate făcea el acolo? Nu alerga, nu descărca…A coborât din mașină și a intrat în biserică. Mergea? atunci înseamnă că toți cei care merg pe stradă fac o activitate și deci, nu ar trebui să poarte masca, nu? La fel și în cazul congresului PNL. Mi-au răspuns de la Secția 1 că cercetează. Ce tot cercetează atât? Le-am spus să îi întrebe pe Cîțu și Orban, că erau în stânga și dreapta lui. E incredibil ce se întâmplă„, spune sibianul.

 

 

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu