incidența a scăzut sub 3 la mie în sibiu - autoritățile anunță că nu scăpăm de nicio restricție

Rata incidenței cumulate a scăzut masiv în municipiul Sibiu, astfel că, în prezent, ne aflăm în „zona galbenă”, sub pragul de 3/1.000 locuitori. Cu toate acestea, măsurile restrictive rămân în vigoare, indiferent de rata de incidență cumulată la 14 zile. Autoritățile locale au anunțat, luni, că sibienii trebuie să respecte în continuare măsurile din hotărârea privind prelungirea stării de alertă.

„Având în vedere situația epidemiologică existentă la nivelul județului Sibiu, pentru corecta informare a opiniei publice venim în sprijinul cetățenilor cu precizarea că, măsurile  stabilite în HOTĂRÂREA  Comitetului Județean pentru Situații de Urgență nr. 79 din 09.11.2021 privind prelungirea stării de alertă, precum și aprobarea măsurilor care se aplică pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, conform Hotărârii Guvernului nr. 1.183/2021, se aplică indiferent de rata de incidență cumulată la 14 zile conform art. 1 alin.19 din hotărârea mai sus menționată”, anunță reprezentanții Prefecturii Sibiu.

VEZI AICI MĂSURILE CARE SE APLICĂ ÎN SIBIU

În ceea ce privește ratele de incidență cuprinse în anexele Hotărârilor Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Sibiu adoptate anterior, menționăm că acestea au produs efect doar până la data adoptării Hotărârii nr.79/09.11.2021.

Pentru orice informație legată de evoluția Covid-19 la nivelul județului Sibiu, vă invităm să consultați site-ul Instituției Prefectului județul Sibiu, secțiunea: Activități – Situații de Urgență. https://sb.prefectura.mai.gov.ro/despre-noi/situatii-de-urgenta/

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu