destinul tragic al unei femei din nepal - a murit în accidentul cumplit de la rășinari - „vreau să merg la morgă să o iau”

Un accident teribil a avut loc, marțea trecută, chiar de Sfântul Andrei, pe drumul dintre Rășinari și Păltiniș. Două persoane și-au pierdut atunci viața, iar alte două au fost rănite grav, după ce mașina în care se aflau s-a izbit de un autobuz. Apropiații femeilor decedate sunt în stare de șoc și nu le vine a crede ce s-a întâmplat. Iubitul uneia dintre femei, care era de origine nepaleză, a povestit ce s-a întâmplat în acea zi și cum încearcă, în prezent, să ia trupul acesteia de la morgă. 

[fvplayer id=”381″]

Prietenul uneia dintre cele două victime decedate în accidentul de marți de la Rășinari a luat legătura cu Ora de Sibiu și a povestit cu durere ce s-a întâmplat marțea trecută. Acesta spune că, deși a trecut o săptămână de la cumplitul accident, nu a reușit să o ia de la morgă pe Parbati Rai, iubita lui, o tânără de origine nepaleză. 

Tânără din Nepal, stabilită la Sibiu – A murit în accidentul de la Rășinari 

Parbati Rai, o tânără în vârstă de 37 de ani, s-a mutat în România în urmă cu ceva vreme, având permis de ședere la Sibiu. Femeia era angajată la o pensiune din Păltiniș, iar în dimineața zilei de marți a plecat din orașul de pe Cibin către muncă. La ieșire din localitatea Rășinari, mașina în care afla s-a izbit de un autobuz Tursib. Impactul a fost fatal. 

„În acea dimineață, eu am venit la muncă, de la schimbul trei, iar prietena mea trebuia să plece și ea la serviciu. Am stat un pic la povești acasă, unde locuiam împreună, iar apoi ea a plecat la muncă, iar eu m-am pus să dorm. Când m-am trezit, am văzut că eram asaltat de mesaje pe Messenger, de la prieteni și cunoștințe, care mă întrebau ce s-a întâmplat cu ea, că a avut accident. În acel moment, pe la ora 15:30, eu am sunat-o pe șefa ei să văd dacă a ajuns la muncă și așa am aflat. Pe mine nu m-a sunat nimeni, nici de la poliție, nici de la morgă, de niciunde”, poveste Florin, iubitul fetei din Nepal decedată în Rășinari. 

Tânărul spune că nu erau căsătoriți, dar trăiau în concubinaj. Ei locuiau în același apartament și deține toate actele femeii: de la permis de ședere, la certificat de naștere și diplome ale tinerei. Dar, fiindcă nu este ruda femeii, nu a fost contactat de autorități. Din acest motiv, nu poate vedea sau ridica trupul neînsuflețit al femeii. 

VEZI AICI IMAGINI DE LA ACCIDENT

Iubitul femeii din Nepal: „Vreau să merg la morgă să o văd”

Florin spune că, deși a încercat să meargă la morgă să recunoască trupul neînsuflețit, nu a reușit. Până când nu va vedea cadavrul, acesta spune că nu poate fi sigur că prietena lui a decedat.

„Marți m-am dus la morgă, dar era prea târziu și nu mai era nimeni acolo ca să pot identifica cadavrul. Miercuri am fost iar, dar nu m-au lăsat să intru. Mi-au arătat două poze cu ea. Eu nu am văzut corpul, nu am văzut niciun semn distinctiv, nici măcar o haină, să știu că era ea. Asiaticii seamănă mult unii cu ceilalți, deci putea fi oricine. Eu nu știu ce s-a întâmplat cu trupul ei. Ea mă avea doar pe mine în România, nu înțeleg de ce nu m-a sunat nimeni. Nu eram căsătoriți, dar locuiam în aceeași casă, cu documente legale, am toate actele ei, de la momentul în care a ajuns în România. Am diplomele ei, certificate, permis de ședere, pașaport, certificat de naștere, cum a ajuns aici, ce avioane a luat până în țară. (…) Eu până nu văd cu ochii mei că ea e persoana de la morgă, o să cred că trăiește, că e vie. Nu pot spune cu convingere dintr-o simplă poză că ea este”, mai spune bărbatul. 

Bărbatul spune că femeia mergea zilnic la serviciu cu aceeași mașină. Șoferul respectiv o lua dimineața din Sibiu și respectau mereu același traseu. Nu poate înțelege cum s-a produs această nenorocire. Acesta spune că va merge la morgă pentru a identifica cadavrul, el fiind singurul care poate, în acest moment, să o recunoască pe femeie. 

destinul tragic al unei femei din nepal - a murit în accidentul cumplit de la rășinari - „vreau să merg la morgă să o iau”
Mașina în care se afla femeia din Nepal

Dosar penal pentru ucidere din culpă

În urma accidentului rutier, polițiștii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă. În prezent se fac cercetări pentru stabilirea cauzei evenimentului rutier.

„În urma accidentului rutier s-a deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpa și vătămare corporală din culpa, cercetările fiind efectuate sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu. Abia la finalul acestor cercetări vor fi stabilite cu certitudine cauza și condițiile in care s-a produs”, spune Luciana Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

Vă reamintim că accidentul rutier s-a petrecut la ieșire din Rășinari spre Păltiniș în dimineața zilei de marți. Șoferul autoturismului, în vârstă de 68 de ani, a pierdut controlul volanului, a intrat pe celălalt sens de mers și s-a izbit frontal de un autobuz Tursib care circula din sens opus. În urma impactului, cele patru persoane care se aflau în autoturism, inclusiv șoferul, au rămas încarcerate. Echipajele medicale și descarcerarea au ajuns de urgență la fața locului, însă pentru două dintre victime nu s-a mai putut face nimic. Femeia din Nepal, în vârstă de 37 de ani, a decedat și la fel și o altă pasageră, în vârstă de 45 de ani, din județul Bacău.

VEZI AICI MAI MULTE DETALII DE LA FAȚA LOCULUI 

Șoferul mașinii și o pasageră au supraviețuit

Două persoane au fost transportate la spital imediat după producerea accidentului. Este vorba despre șoferul mașinii, dar și despre o pasageră în vârstă de 31 de ani. Amândoi au fost operați și sunt și astăzi internați.

„Pacientul de 68 de ani a fost diagnosticat cu traumatism toracic cu fracturi costale și fractură membru inferior drept și a fost internat în cadrul Secției Clinice Ortopedie. Pacientul este în continuare internat, a fost operat, e momentan stabil și beneficiază de supraveghere și tratament de specialitate. Pacienta de 31 de ani a fost diagnosticată cu multiple fracturi costale și de membre și se afla în stare de șoc traumatic la momentul internării. A fost internată în cadrul secției ATI, ca pacientă a Secției Clinice Ortopedie. A fost operată, are momentan o evoluție favorabilă, e conștientă, stabilă și urmează să fie mutată de pe ATI pe salon în secția Ortopedie în zilele următoare”, a precizat, pentru Ora de Sibiu, Decebal Todăriță, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu