usr sibiu: zona metropolitană sibiu, un obiectiv important

Zona Metropolitană Sibiu și Situația Consiliului de Administrație TURSIB au fost două dintre lucrurile dezbătute în ședința extraordinară a Biroului Local al USR Sibiu.

Pentru USR înființarea Zonei Metropolitane Sibiu este un obiectiv important asumat în programul cu care au candidat consilierii, care trebuie fie făcut cu responsabilitate și profesionalism.

“Este un subiect extrem de complex și cu impact pe termen lung astfel încât necesită mult studiu și profesionalism în realizarea lui și mai puțină demagogie politică. Specialiști în domeniu din cadrul USR lucrează la un plan surprindă cât mai atent toate punctele unui astfel de demers.”  a declarat Emil Ciotloș, președintele filialei municipale USR Sibiu.

O altă problemă importantă pentru comunitatea locală este situația TURSIB.  

Una dintre cele mai importante promisiuni din campania electorală a fost profesionalizarea și ocuparea posturilor pe bază de meritocrație în instituțiile publice. Biroul Local USR Sibiu a decis și în aceasta situație susțină ca pentru noii membri ai Consiliului de Administrație TURSIB fie organizat concurs accesibil oricărui doritor, indiferent de culoarea politică.

Mandatul actualilor membri ai Consiliului de Administratie TURSIB poate fi prelungit pentru maximum 3 luni, timp în care se poate organiza concursul. Trebuie începem să renunțăm la numirile politice și doar prin astfel de acțiuni putem da șanse reale de implicare comunității locale”, a precizat Emil Ciotloș.

Chiar dacă situația Consiliului de Administrație TURSIB a generat recent anumite tensiuni la nivelului Consiliului Local, USR Sibiu considera este oportună prelungirea mandatelor pe o perioada scurtă de timp pentru asigurarea continuității, însă cu atât mai importantă este organizarea unor concursuri destinate profesioniștilor în domeniu.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Merge-ti intr-un schimb de experienta la Brasov.O sa aveți ce învata.Acolo zona metropolitana functioneaza deja.RATBV a infiintat 20 linii de transport in comun pana acum.Acolo a fost posibil si la Sibiu nu ? Mai putine vorbe si mai multe fapte.