Angajatul de la Urbana care a luat mită - Închisoare cu suspendare pentru că și-a recunoscut fapta
foto: arhivă

Consilierul juridic al societății Urbana, care a luat mită de la o femeie căreia i-a promis o locuință socială în municipiul Sibiu, ar putea scăpa de pușcărie. Acesta și-a recunoscut fapta, astfel că procurorii au propus o pedeapsă de 2 ani și opt luni de închisoare cu suspendare. Acordul de recunoaștere a fost trimis în Instanță, iar zilele următoare urmează să fie dată decizia. În prezent, angajatul se află sub măsura controlului judiciar.

[fvplayer id=”367″]

La începutul lunii noiembrie, un angajat de la Urbana SA, consilier juridic al societății, a fost prins în flagrant în timp ce primea o mită de 1.200 de euro. Acesta i-a cerut bani unei femei pentru a-i putea oferi în schimb o locuință socială. Funcționarul i-a dat asigurări că îi va influența pe restul colegilor astfel încât să-i soluționeze favorabil cererea. Femeia lucra cu oamenii legii, iar astfel a fost posibil flagrantul.

MAI MULTE DETALII DESPRE FAPTELE ANGAJATULUI, AICI

Angajatul și-a recunoscut fapta în fața procurorilor, motiv pentru care ar putea scăpa cu nici doi ani de închisoare cu suspendare, dacă magistrații vor admite propunerea procurorilor sibieni.

„Pe parcursul urmării penale, a dorit să inițieze un acord de recunoaștere a faptei, iar procurorul i-a propus o pedeapsă de 2 ani și opt luni cu suspendare, cu interzicerea activității în Urbana și Primăria Sibiu. Acordul a fost trimis la Instanță. În data de 8 decembrie, Instanța se va pronunța dacă e de acord cu termenii noștri”, a declarat, pentru Ora de Sibiu, prim procurorul Ion Veștemean, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

În prezent, angajatul de la Urbana se află sub control judiciar. Măsura a fost prelungită recent pentru 60 de zile.

Ultima oră

Comentariul meu