subtilități și secrete de îngrijire a părului în perioada rece a anului

Părul suferă cel mai mult în timpul sezonului rece. Temperaturile scăzute, zăpada, vântul afectează starea șuvițelor într-un mod nedorit, părul devine tern, indisciplinat și își pierde strălucirea și volumul natural. Astăzi vom vorbi despre cum să vă protejați părul de deteriorare în timpul iernii.

Nutriția scalpului

Iarna, este important să treci la o curățare mai blândă. Părul tău are nevoie de hrănire și de reținere a umidității. Alege șampoane hidratante pe baza de aloe, vitamine, glicerina. Acordați atenție compoziției. După spălare, asigurați-vă că utilizați un balsam hidratant https://makeup.ro/categorys/22811/ și o dată la 3-4 spălări – o mască hrănitoare.

Măștile ajută la normalizarea echilibrului de umiditate al părului și scalpului. Extractele din plante și alte ingrediente conținute în ele refac și îmbunătățesc structura părului, îl hidratează, îi adaugă strălucire. După aplicarea măștilor, părul devine mai manevrabil, mai ușor de pieptănat și este mai puțin afectat de efectele chimice (produse de coafat) și termice (uscător de păr).

Este mai bine să alegeți produse pentru îngrijirea părului și a scalpului (șampoane, balsamuri, măști) dintr-o linie de cosmetice.
Coafarea

Cum să păstrezi volumul părului iarna?  Pentru a nu vă deteriora șuvițele, vă recomandăm să îl coafați cu un uscător de păr la temperatură scăzută (evitați pe cât posibil coafarea la cald). De asemenea, înainte de a-ți usca podoaba capilară, folosește un spray de volum pentru a ridica părul de la rădăcini și a-i adăuga strălucire.

Poartă pălării

Un lucru foarte necesar. Acesta este cel mai simplu mod de a-ți proteja podoaba capilară de efectele frigului și vântului. Dacă nu vrei să porți pălărie, îmbracă măcar o eșarfă.

Lucru important este să nu ieși afară cu părul ud sau umed – apa va îngheța și părul se poate rupe sau poate fi grav rănit!

Pălăria nu trebuie să fie strânsă și de preferință să nu fie din materiale sintetice (cel puțin interiorul pălăriei trebuie să fie natural). Pălăria greșită poate avea consecințe neașteptate – păr și scalp uscat, transpirație și transpirație excesivă, precum și probleme dermatologice, creșterea bacteriilor, mătreața.

Recomandare. Administrați iarna vitamine pentru păr.


Vă recomandăm să includeți aportul de vitamina D și alte vitamine în sezonul rece pentru a menține sănătatea părului și a corpului în ansamblu. Dar, este important să rețineți că luarea oricăror vitamine trebuie convenită individual cu medicul de familie după trecerea testelor necesare.

Ultima oră

Comentariul meu