Pistă de biciclete pe Valea Oltului - Petiția care a adunat mii de semnături
foto: arhivă

Mai multe persoane au semnat o petiție online care prevede amenajarea unei piste de biciclete pe Valea Oltului. Aceasta este adresată Primăriei Râmnicu Vâlcea, Consiliului Județean Vâlcea, CNAIR, dar și primăriilor din Călimănești și Brezoi. Până acum s-au strâns aproape 3.000 de semnături. 

Deplasări cu emisii zero, reducerea congestionării traficului și impactului negativ asupra mediului, diminuarea accidentelor rutiere și oferirea navetiștilor a unei forme de transport convenabile sunt doar câteva dintre motivele pentru care mii de persoane cer autorităților, prin intermediul unei petiții online, să amenajeze o pistă de biciclete care să străbată Valea Oltului.

Pistă de biciclete pe Valea Oltului - Petiția care a adunat mii de semnături

„Realizarea a 3.000 km de piste pe trasee velo naționale este prevăzută în PNRR. Rugăm autoritățile locale să ia în considerare această oportunitate sau orice altă oportunitate de finanțare a unei piste de biciclete pe Valea Oltului între Râmnicu Vâlcea și Brezoi”, se arată în descrierea petiției de pe declic.ro.

Cosmin Ficiu, inițiatorul petiției, spune că beneficiile unui asemenea proiect sunt incontestabile atât pe plan social, economic, ecologic, cât și turistic.

„O pistă de biciclete pe Valea Oltului ar însemna: deplasări cu emisii zero și înlocuirea vehiculelor cu combustibili fosili, reducerea congestionării traficului și a impactului negativ asupra mediului, diminuarea accidentelor rutiere si creșterea gradului de siguranță pentru toți utilizatorii de trafic, crearea de opțiuni pentru cetățenii de toate vârstele privind activitățile recreative în aer liber, dezvoltarea comunităților locale și diversificarea activităților turistice, oferirea către navetiști a unor forme de transport convenabile între domiciliu și serviciu”, se arată în descrierea petiției.

Până în prezent, petiția a fost semnată de peste 2.130 de persoane.

Ultima oră

Comentariul meu