performanță de excepție - unsprezece medalii luate de sibienii de la puma la campionatele europene

Clubul Puma Sibiu s-a făcut remarcat în lumea taekwondo-ului. Rezultatele obținute de sportivii sibieni în ultimii ani au fost de excepție și i-au propulsat pe primele trepte ale podiumului. Dar, la final de noiembrie au reușit cea mai bună performanță de până acum- au câștigat cele mai multe medalii la Campionatul European care s-a desfășurat în Spania.

[fvplayer id=”364″]

În Spania, sportivii sibieni au participat la Europene alături de alți membri ai Lotului Național. ”De la Puma am fost 13 sportivi, un antrenor și un arbitru. Din cei 50 de componenți ai lotului național, am avut o pondere destul de însemnată. Sportivii Puma au obținut 4 medalii de aur, 4 de argint și 3 de bronz. Aceasta este cea mai bună performanță reușită la club până acum. Iar aceste medalii au contribuit și ele, alături de altele, la locul 2 pe care l-a ocupat lotul României dintre cele 30 de națiuni participante. Rezultatele foarte bune au venit datorită antrenamentelor zilnice pe care le-am avut.”, spune Ciprian Banea, vicepreședintele clubului Puma.

Competiția din acest an a fost una mi dificilă față de alți ani. ”Anul trecut Europenele s-au anulat din cauza pandemiei, așa că s-a revenit după o pauză. Toată lumea și-a dorit să câștige în condițiile astea, să demonstreze. A fost o competiție dificilă, dra extrem de echilibrată. Dar, a fost și una mai scumpă. Și asta pentru că din cauza distanțării și a numărului limitat de persoane din competiții totul a durat o zi mai mult, în loc de un autocar a fost nevoie de 2 pentru transport și așa mai departe”, spune Ciprian Banea.

Anul competițional s-a încheiat, însă sportivii de la Clubul Puma vor începe pregătirea pentru Campionatele europene de anul viitor care se vor organiza în luna aprilie în Croația.

 

Ultima oră

Comentariul meu