ISU Sibiu, despre paramedicul care era în apel video cu prietenii la incendiul de TIR - „Folosirea telefonului nu a influențat intervenția”

Un paramedic de la ISU Sibiu, aflat la o intervenție în Slimnic unde un camion a fost cuprins de flăcări, a fost filmat în timp ce vorbea cu prietenii printr-un apel video. Martorii aflați la fața locului s-au arătat deranjați de atitudinea angajatei și spun că ar fi trebuit să aibă alte preocupări în contextul în care șoferul de TIR ar fi avut nevoie de asistență medicală.

[fvplayer id=”363″]

În imaginile care au fost publicate pe rețelele de socializare se poate observa cum femeia vorbește la telefon, fiind angajată într-un apel video. Șoferul de TIR se apropie de ea și îi cere o pastilă. Paramedicul îi spune că ei nu dau pastile și îi propune să îl monitorizeze și să îi ia tensiunea. În acel moment, angajata SMURD bagă telefonul în buzunar. Martorii s-au arătat deranjați de atitudinea acesteia, spunându-i că ar fi trebuit să-l monitorizeze pe șofer de la bun început. 

VEZI AICI IMAGINILE 

Reprezentanții ISU Sibiu au văzut imaginile și au venit cu lămuriri. Aceștia spun că șoferul de TIR nu a avut inițial nevoie de îngrijiri medicale. „În acel video apare o angajată ISU Sibiu, care face parte din echipajul SMURD și asigură acordarea , la nevoie, de asistență medicală. De asemenea, precizăm faptul că, potrivit celor menționate de către echipajul SMURD, la sosirea forțelor la fața locului, nicio persoană nu a necesitat îngrijiri medicale, deși șoferul autocamionului a fost întrebat în mod direct. Cu toate acestea, în momentul realizării filmării, persoana care filma a insistat ca șoferul autocamionului să fie evaluat medical, ceea ce s-a efectuat cu celeritate, bărbatul prezentând hipertensiune și refuzând transportul la spital”, a precizat Alina Voina, purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu.

În ceea ce privește folosirea telefonului, reprezentanții ISU Sibiu spun că „nu a influențat modul de intervenție și promptitudinea echipajelor de pompieri militari care acționau în forță pentru localizarea și stingerea incendiului”.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

Publică

  1. Foarte fain! Sa aruncati cu noroi sunteti cu totii buni dar sa tineti cont de eforturile lor, ioc!