ambasadori noi pentru românia - au trecut de comisiile parlamentului
foto arhivă

Iulia Raluca Matei şi Dănuţ Sebastian Neculaescu, au fost numiți ambasadori pe lângă Uniunea Europeană şi pe lângă NATO. Ambii sunt secretari de stat în MAE.

Comisiile reunite pentru politică externă şi pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării din Senat şi Camera Deputaţilor au audiat joi candidaţii propuşi de Ministerul Afacerilor Externe pentru posturi de ambasadori ai României în străinătate.

„Persoanele audiate au fost: Iulia Raluca Matei, secretar de stat în MAE, desemnată pentru a conduce Reprezentanţa Permanentă a României pe lângă Uniunea Europeană şi Dănuţ Sebastian Neculaescu, secretar de stat în MAE, desemnat pentru a conduce Delegaţia Permanentă a României pe lângă NATO. Cele patru comisii de specialitate din Parlament au acordat, la finalul audierii, avizul favorabil pentru cei doi ambasadori propuşi”, potrivit unui comunicat de presă al Senatului.

Luminiţa-Teodora Odobescu, fost ambasador şi şef al Reprezentanţei Permanente a României pe lângă Uniunea Europeană, a fost numită în funcţia de consilier prezidenţial, începând cu data de 30 noiembrie 2021. Ea a fost rechemată în ţară, prin decret prezidenţial, pe 10 noiembrie.

Ultima oră

Comentariul meu