ziua națională sărbătorită cu gust la sibiu - restaurantele au pregătit meniuri speciale

Dacă festivități de 1 decembrie nu sunt în oraș  deschise publicului larg, sibienii pot totuși sărbători românește…cu mâncare tradițională. Cele mai multe localuri din oraș au pregătit meniuri speciale pentru Ziua Națională. Iar tradițional înseamnă fasole cu ciolan, cârnați, proțap, vin și țuică fiartă.

La fel de tradițional este grătarul. Ce român nu încinge unul într-o zi de sărbătoare? De 1 decembrie cine are poftă de niște mici nu mai trebuie să muncească, ci doar să meargă la Cotton. Aici sfârâie grătarele de dimineață, iar mirosul de carne și cărbuni nu lasă papilele gustative indiferente. Un mix grill și o ciorbă de burtă cu smântână și ardei iute…sună perfect de 1 decembrie, nu?

Cine ajunge de 1 decembrie la JoyMe Pub se va simți ca la mama acasă. Pentru că supa cu găluște ce va fi servită chiar are acel gust. Iar la felul doi fasolea cu ciolan are cu siguranță un gust special, iar clătitele cu urdă și mărar…o delicatesă. Și totul merge cel mai bine cu o țuică, vișinată sau coacăzată.

Petrecere mare de tot este și la Turtha Grill&Bar. Pe proțap se învârte purcelușul, pe grătar se fac legumele, iar puiul e și el deja pregătit. Cartofii în untură de mangalița nu sunt de evitat, iar bulzul cu brânză din Mărginime te face să te lingi pe degete. Evident, nici aici nu lipsește țuica fiartă și pălinca.

ziua națională sărbătorită cu gust la sibiu - restaurantele au pregătit meniuri speciale

Deși e abia începutul lunii decembrie, ”de-ale porcului” se găsesc deja la restaurantul Fain. Ziua Națională se sărbătorește cu jumeri, zacuscă, slănină cu boia, șorici de porc, lebăr, dar și cu zacuscă, icre și brânză din Mărginime. Și pentru cine mai are loc, a doua tură se servește cu mămăligă, varză călită, ciolan, ceaun de vițel și iahnie de fasole. Muzica bună vine ă întregească meniul.

Pensiunea Rara din Păltiniș este cu siguranță una din cele mai bune opțiuni pentru petrecerea zilei de 1 decembrie. Veți avea parte de un meniu chiar de sărbătoare- gustări țărănești, ciorbă de fasole boabe cu ciolan afumat, preparate la grătar cu legume și murături asortate, iar la desert măr copt umplut cu nucă, plăcintă cu mere și salam de biscuiți. Și pentru că toate vor fi savurate cu o priveliște de milioane în față, experiența va fi de neuitat.

ziua națională sărbătorită cu gust la sibiu - restaurantele au pregătit meniuri speciale

 

 

Ultima oră

Comentariul meu