Amenzi de 20.000 de lei aplicate de DSV Sibiu pentru restaurante şi hoteluri care nu respectau condiţiile de igienă

În vederea apărării sănătății publice și protecției consumatorilor și pentru prevenirea apariției unor episoade de toxiinfecții alimentare prin consumul de produse de origine animală, Direcția Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Sibiu a efectuat o serie de controale privind modul în care sunt respectate cerințele și normele legale în ceea ce privește igiena și întreținerea spațiilor și echipamentele de lucru, corectitudinea etichetării și marcării, condițiile privind manipularea, depozitarea, comercializarea produselor, etc.

În perioada premergătoare minivancantei de 1 decembrie 2021, au fost efectuate controale și verificate unități care pun la dispozițiia consumatorilor produse de origine animală prin servicii, cum sunt pensiuni, restaurant, rulote, etc.

În timpul controalelor s-au constatat abateri de la legislaţia specifică sanitar  veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privitoare la:

  • nerespectarea regulilor condițiilor de igienă;
  • încălcarea normelor generale de igienă privind depozitare și expunerea alimentelor;
  • manipularea neigienică a produselor alimentare.

Au fost aplicate amenzi în cuantum de 20.000 lei unităților care au încălcat reglementările sanitar  veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, a legislaţiei naționale şi eliminarea oricărui risc alimentar.

Direcția Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Sibiu, recomadă consumatorilor să cumpere produse alimentare din locuri înregistrate/autorizate sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor, care sunt controlate sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor care  depozitează produsele în condiţii corespunzătoare de temperatură şi igienă.

Ultima oră

Comentariul meu