video - ciprian ștefan - ”la muzeul din dumbrava trebuie crescut numărul locurilor de parcare”
Sursa: Facebook/Ciprian Ștefan

Muzeul din Dumbrava Sibiului este una dintre cele mai vizitate locații din oraș și nu doar de sibieni, ci de miile de turiști care ajung aici. Pe timpul verii sau în zilele libere, aleile Muzeului sunt pline de vizitatori, iar parcarea este neîncăpătoare. Cei care ajung aici cu mașinile le lasă pe zona verde, la distanță mare de intrările muzeului. Dezvoltarea infrastructurii este unul din planurile de viitor ale directorului Ciprian Ștefan.

Directorul CNM ASTRA a vorbit din nou despre necesitatea suplimentării numărului locurilor de parcare pentru cei care vizitează Muzeul din Dumbrava. Pe lângă acest lucru, alte facilități oferite celor care vin aici cu bicicleta sau mașina electrică ar fi un plus care ar aduce venituri Muzeului. Asta în condițiile în care mare parte din bani merg acum către întreținere, iar dezvoltarea trebuie să se îndrepte către facilități oferite turiștilor.

”Foarte multe resurse financiare se duc în zona de întreținere. De aceea noi platforma pe care o construim în muzeu este o platformă care să genereze ție venituri și creșterea numărului de vizitatori. În momentul de față noi, ca instituție, suntem pe un platou. Nu mai pot să cresc. Dacă nu investesc în infrastructură, Calea Poplăcii cu sediu cu intrare, cu parcări în lat în zona porții principale… la fel trebuie crescut numărul de parcări sau să vedem ce se întâmplă cu PNDR. Pentru traseele de biciclete trebuie create niște facilități, la fel și pentru cei care vin cu trotineta și pentru cei care vin cu mașini electrice, ca să le poată încărca. Eu am în cap am viziunea. știu cum vreau să o fac, de ce e nevoie”, a spus Ștefan Ciprian în emisiunea ”Podcastu’ lui Pope”.

YouTube video

Ciprian Ștefan a atras atenția asupra necesității suplimentării locurilor de parcare în ziua de rusalii din acest an, când peste 6.000 de oameni au mers în Muzeu, iar mașinile erau parcate peste tot. Atunci a vorbit despre o parcare în zona Uzinei de Apă și s-a lansat chiar o petiție în acest sens.

”Propunem concret:

1. Proiectarea şi execuţia unui drum de acces din DJ106R, zona Uzina de Apă. Pe acest tronson se pot amenaja pe marginea drumului parcări pe toată bucata de drum dintre Sibiu şi Uzina de Apă sau o parcare mare pe dreapta în zona Uzinei de Apă, terenul aparţinând MApN.

2. Proiectarea şi execuţia extinderii parcării pe DJ106A în continuarea actualului amplasament al parcării de pe partea stângă sens de mers Sibiu – Răşinari, atât înspre Sibiu, cât şi spre intersecţia cu drumul DJ 106D” se arată în petiția îndreaptată către toate instituțiile care ar putea fi implicate în punerea în aplicare a proiectului.

Cine dorește să semneze petiția, o poate face AICI”, spunea Ciprian Ștefan la acel moment.

Ultima oră

Comentariul meu