la ce trebuie să fii atent când alegi o boxă portabilă?

Boxele portabile sunt o modalitate foarte convenabilă de a asculta muzică, având în vedere că în ziua de azi muzica este stocată în proporție covârșitoare pe dispozitive cu Bluetooth, precum telefoanele mobile, laptopuri sau tablete. Cu ajutorul boxelor portabile, poți asculta muzică oriunde și oricând, la un volum semnificativ și fără a avea nevoie de căști.

Pe piață există o gamă extrem de variată de boxe portabile cu Bluetooth, așa că, înainte de a achiziționa una, e bine să-ți faci o listă cu criterii de selecție pentru a mai restrânge lista de posibilități. Cum era de așteptat, de altfel, calitatea și performanța variază de la un dispozitiv la altul, astfel că ai nevoie să te documentezi serios în ceea ce privește specificațiile, ca să poți găsi cel mai bun raport calitate-preț pentru tine.

Cum funcționează o boxă portabilă și ce caracteristici are?

O boxă portabilă primește sunet digital prin protocolul Bluetooth, fără a fi nevoie de un cablu, atunci când aceasta este asociată cu dispozitive audio digitale compatibile Bluetooth. Boxa primește un semnal digital prin transmisia wireless BT, îl convertește în analog, îl amplifică și îl transformă în sunetul pe care îl auzim, de regulă, prin orice alt tip de boxe.

Boxele portabile sunt compuse din conexiunea Bluetooth, un amplificator și, evident, difuzoarele. De asemenea, au inclusă și o baterie, ceea ce le face să fie autonome și, bineînțeles, portabile. Uneori, astfel de boxe pot dispune și de un input auxiliar care permite conexiunea prin cablu, atunci când este nevoie.

 

Te-ai decis să-ți cumperi o boxă portabilă? De ce anume trebuie să ții cont?

În primul rând, ca să poți alege cea mai bună boxă portabilă pentru tine, trebuie să stabilești pentru ce anume dorești să o utilizezi. Unele boxe pot fi folosite în casă, altele în exterior atunci când faci un grătar cu prietenii sau familia, de exemplu, sau poate îți dorești să o iei cu tine când călătorești. Fie că e vorba despre un mod de a-ți petrece timpul liber sau ai nevoie de un companion în timp ce lucrezi, trebuie să definești cât mai clar scopul pentru care vrei să achiziționezi un asemenea dispozitiv.

Iată, mai jos, câteva criterii de care să ții cont atunci când vrei să cumperi o boxă portabilă.

 

Versiunea de Bluetooth

Versiunea de Bluetooth determină calitatea transmisiei audio și de ea depinde distanța la care ții telefonul, de exemplu, de boxa portabilă.

 

Calitatea audio

Evident, este ideal să deții o boxă portabilă cu o calitate a sunetului ridicată. Cel mai adesea, în specificațiile boxelor portabile vei regăsi o distorsiune armonică totală sau de sub 1%, ceea ce este în regulă, căci cu cât nivelul acesteia este mai jos, cu atât este mai bine. O alegere bună în materie de calitate a sunetului sunt boxele audio wireless portabile Bose. Aceste boxe oferă un bun raport calitate-preț, un design premium, comenzi intuitive și un sunet îndrăzneț și expresiv.

 

Modul de încărcare

Un port de încărcare USB în variantă standard este un plus la capitolul confort, mai ales atunci când îți petreci timpul în aer liber și nu ai la îndemână o priză pentru a încărca boxa. Majoritatea boxelor portabile de astăzi dispun de un port Micro-USB, ceea ce face posibilă încărcarea lor și cu power bank-uri.

 

Rezistența la apă

Pentru că sunt comode datorită portabilității, boxele cu Bluetooth vor fi adesea amplasate în diverse zone, uneori chiar și lângă apă, spre exemplu, la piscină sau la plajă. Și cum, de regulă, combinația de electronice cu apă nu este tocmai indicată, o boxă portabilă waterproof ar putea fi o alegere foarte bună. Există chiar și modele submersibile, dar cel mai des întâlnite sunt cele waterproof.

Pe lângă cele enumerate mai sus, mai există o serie de caracteristici, mai avansate, ce merită luate în calcul atunci când prospectezi piața în căutarea unei boxe portabile. De exemplu, existența unei aplicații suport îți poate fi de ajutor atunci când trebuie să gestionezi mai multe boxe sau poți verifica durata de viață a bateriei în timp ce o utilizezi. Conectarea mai multor boxe portabile între ele pentru o singură audiție este și ea o caracteristică în sine.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu