din ce material ar trebui să fie confecționat covorul?

Covoarele oferă încăperii căldură, confort și eleganță, aduc o pată de culoare și creează contrast, pot da personalitate unei camere și ajută la izolarea fonică a acesteia.Să ne concentrăm asupra modului în care puteți alege cele potrivite modele pentru casa voastră.

 

Covoare vs. mochete

Sunteți confuz cu privire la tipul de covor pe care sa îl alegeți? Înainte de a vă oferii cateva sfaturi despre covoare, să analizăm care sunt avantajele acestora. Puteți opta atât pentru covoare de dimensiuni mai mici, cât și pentru mochete, care au fost deosebit de populare în anii trecuți. În ultimii ani, covoarele au înlocuit mochetele, deoarece sunt pur și simplu mai practice. Acestea completează pardoseala și sunt mult mai ușor de întreținut.

din ce material ar trebui să fie confecționat covorul?

De ce să alegeți un covor?

  • amortizează zgomotul
  • ajută la crearea unui mediu mai plăcut și mai confortabil
  • mai ușor de întreținut
  • nu trebuie să acoperiți în totalitate pardoseala.

Ce dimensiune să alegeți?

Indiferent de unde achizitionati covorul, există multe dimensiuni din care puteți alege. Lățimile obișnuite variază între 50-200 cm și lungimile între 60-290 cm. Alegeți dimensiunile ținând cont de încăperea în care îl veți așeza. Sunt ideale pentru camerele de zi, lângă un set de canapele, în dormitor, lângă un pat dublu sau în camera unui copil, pentru o zonă de joacă. Odată ce cunoașteți locația, este mai ușor să alegeți dimensiunea potrivită.

din ce material ar trebui să fie confecționat covorul?
Sursa de imagine: Photographee.eu / Shutterstock.com

Covoare sintetice vs. naturale

Materialele pentru covoare pot fi împărțite foarte simplu în două tipuri de bază: sintetice și naturale. Materialul cel mai comun pentru covoarele sintetice este poliamida. Este un material flexibil, durabil și rezistent la murdărie. Acesta poate fi curățat cu detergenți obișnuiți pentru covoare sintetice.

Avantajele covoarelor sintetice:

  • preț mai mic
  • disponibile într-o gamă largă de culori și modele
  • își păstrează intensitatea nuanțelor pentru mai mult timp
  • rezistă mai bine la acarieni.

Spre deosebire de covoarele naturale, fibrele covoarelor sintetice se deteriorează mai ușor, în special în zonele folosite mai mult.

Dacă nu sunteți un fan al materialelor sintetice, puteți opta pentru covoare naturale. Acestea sunt cel mai adesea confecționate din bumbac, lână, sisal, iarbă de mare sau nucă de cocos. Acestea au proprietăți de izolatoare excelente, sunt rezistente la murdărie și veți aprecia capacitatea lor de a absorbi umezeala, pe care o transferă în aer atunci când aerul este uscat. Însă, în cazul covoarelor naturale, este posibil ca întreținerea lor să fie mai dificilă: nu sunt potrivite pentru curățarea umedă, deoarece se pot deteriora fibrele. Asadar, se recomandă curățarea uscată. Aceasta presupune folosirea unei spume care absoarbe grăsimea și murdăria de pe covor.

Beneficiile covoarelor naturale:

  • izolează bine
  • sunt rezistente la murdărie
  • pot regla umiditatea dintr-o cameră
  • sunt plăcute la atingere

Dar veți plăti puțin mai mult pentru aceste covoare naturale.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică