reportaj din târgul de crăciun - centrul sibiului transformat într-un tărâm feeric - ”am venit special pentru târg. rămânem și la luminițe”

Deschiderea Târgului de Crăciun a fost poate cel mai așteptat eveniment al iernii. După o pauză de un an, atmosfera de sărbătoare a revenit în Piața Mare. La nici o oră de când s-au scanat primele certificate verzi, pentru că doar așa se poate intra în perimetrul evenimentului, zeci de turiști au venit în vizită. Au găsit ceva mai puține căsuțe ca în anii trecuți, asta din cauza pandemiei, dar același spirit al sărbătorilor de iarnă.

[fvplayer id=”343″]

Târgul de Crăciun de anul acesta este puțin diferit față de alți ani. Sunt mai puține căsuțe, tocmai pentru ca înghesuiala să nu fie mare. Dar, organizatorii spun că au selectat acei comercianți care să ofere vizitatorilor produse diversificate. Și au reușit, se pare, pentru că cine ajunge aici găsește de toate: de la vestita turtă dulce, la mâncare tradițională, la accesorii călduroase pentru serile friguroase care vor veni. Nu lipsesc nici jucăriile, cosmeticele naturale sau bijuteriile. comercianții speră la vânzări bunicele. ”Așteptăm clienții. Fiecare să aibă pe masă o decorațiune de la noi. să simtă astfel spiritul sărbătorilor”, spune un vânzător. alții, care au venit cu mâncare tradițională și murături își etalează produsele. ”Avem cartofi, pește, ciolan, varză, cârnați, ce mai, gusturile Crăciunului”

reportaj din târgul de crăciun - centrul sibiului transformat într-un tărâm feeric - ”am venit special pentru târg. rămânem și la luminițe” reportaj din târgul de crăciun - centrul sibiului transformat într-un tărâm feeric - ”am venit special pentru târg. rămânem și la luminițe” reportaj din târgul de crăciun - centrul sibiului transformat într-un tărâm feeric - ”am venit special pentru târg. rămânem și la luminițe” reportaj din târgul de crăciun - centrul sibiului transformat într-un tărâm feeric - ”am venit special pentru târg. rămânem și la luminițe” reportaj din târgul de crăciun - centrul sibiului transformat într-un tărâm feeric - ”am venit special pentru târg. rămânem și la luminițe” reportaj din târgul de crăciun - centrul sibiului transformat într-un tărâm feeric - ”am venit special pentru târg. rămânem și la luminițe” reportaj din târgul de crăciun - centrul sibiului transformat într-un tărâm feeric - ”am venit special pentru târg. rămânem și la luminițe” reportaj din târgul de crăciun - centrul sibiului transformat într-un tărâm feeric - ”am venit special pentru târg. rămânem și la luminițe” reportaj din târgul de crăciun - centrul sibiului transformat într-un tărâm feeric - ”am venit special pentru târg. rămânem și la luminițe” reportaj din târgul de crăciun - centrul sibiului transformat într-un tărâm feeric - ”am venit special pentru târg. rămânem și la luminițe”

Câteva căsuțe au adus la târg ornamente de Crăciun. Veți găsi coronițe frumos aranjate pentru masa de sărbătoare, globuri unicat, lucrate manual sau aranjamente din fructe uscate și scorțișoară ale căror miros îmbietor a reușit să treacă de masca de protecție. Cine dorește să cumpere un cadou de aici, cu un buget de 100- 150 de lei poate alege ceva inedit. Dar, turiștii sau sibienii care spun că vor reveni la aprinderea luminilor, caută mai degrabă spiritul Crăciunului. ”Acum am venit întâmplător, dar revenim la luminițe. Vrem să simțim sărbătorile, dar și pentru cei mici, ei sunt cei mai încântați”, spune un vizitator.

reportaj din târgul de crăciun - centrul sibiului transformat într-un tărâm feeric - ”am venit special pentru târg. rămânem și la luminițe” reportaj din târgul de crăciun - centrul sibiului transformat într-un tărâm feeric - ”am venit special pentru târg. rămânem și la luminițe” reportaj din târgul de crăciun - centrul sibiului transformat într-un tărâm feeric - ”am venit special pentru târg. rămânem și la luminițe” reportaj din târgul de crăciun - centrul sibiului transformat într-un tărâm feeric - ”am venit special pentru târg. rămânem și la luminițe” reportaj din târgul de crăciun - centrul sibiului transformat într-un tărâm feeric - ”am venit special pentru târg. rămânem și la luminițe” reportaj din târgul de crăciun - centrul sibiului transformat într-un tărâm feeric - ”am venit special pentru târg. rămânem și la luminițe” reportaj din târgul de crăciun - centrul sibiului transformat într-un tărâm feeric - ”am venit special pentru târg. rămânem și la luminițe” reportaj din târgul de crăciun - centrul sibiului transformat într-un tărâm feeric - ”am venit special pentru târg. rămânem și la luminițe” reportaj din târgul de crăciun - centrul sibiului transformat într-un tărâm feeric - ”am venit special pentru târg. rămânem și la luminițe” reportaj din târgul de crăciun - centrul sibiului transformat într-un tărâm feeric - ”am venit special pentru târg. rămânem și la luminițe” reportaj din târgul de crăciun - centrul sibiului transformat într-un tărâm feeric - ”am venit special pentru târg. rămânem și la luminițe” reportaj din târgul de crăciun - centrul sibiului transformat într-un tărâm feeric - ”am venit special pentru târg. rămânem și la luminițe” reportaj din târgul de crăciun - centrul sibiului transformat într-un tărâm feeric - ”am venit special pentru târg. rămânem și la luminițe” reportaj din târgul de crăciun - centrul sibiului transformat într-un tărâm feeric - ”am venit special pentru târg. rămânem și la luminițe” reportaj din târgul de crăciun - centrul sibiului transformat într-un tărâm feeric - ”am venit special pentru târg. rămânem și la luminițe”

Și vorbind despre masca de protecție, aceasta este obligatoriu a fi purtată la târgul de Crăciun, e către oricine. Accesul se face pe două porți, una dinspre Bulevardul Bălcescu și alta dinspre strada Gheorghe Lazăr. Ieșirea din târg se face pe poarta care dă spre sediul Primăriei. Accesul la târgul de Crăciun este permisă doar după ce se prezintă certificatul verde.

 

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Ati uitat sa mentionati gardurile de protectie din jurul bradului! La 3 m distanta de el,nu cumva sa atinga vreun copil ceva! Habar n-am ce au avut in cap organizatorii cand au decis asta!