se reduce numărul membrilor în consiliul de administrație de la drumuri și poduri - tischer nu e de acord și a demisionat

Consilierul județean din partea FDGR, Gabriel Tischer, a anunțat că va demisiona din funcția de reprezentant în Adunarea Generală a Acționarilor (AGA) a Societății Drumuri și Poduri SA Sibiu. Decizia acestuia a venit după ce proiectul de hotărâre privind „acordarea unui mandat special reprezentanților Județului Sibiu în AGA (…) în vederea aprobării diminuării numărului membrilor Consiliului de Administrație, de la 5 la 3 administratori” de pe ordinea de zi a ședinței de joi a fost adoptat.

„În urma votului de astăzi al consilierilor PNL și PSD, eu am ajuns într-o situație neobișnuită, cea ca în următoarea ședință AGA de la Drumuri și Poduri să fiu obligat să votez împotriva principiilor și convingerilor mele. Lucrul ăsta nu l-am făcut niciodată și nu-l voi face nici de data asta și nici vreodată. Dar nici nu vreau să împiedic un demers al majorității validate prin votul sibienilor, așa că nu-mi rămâne altceva de făcut decât să vă rog să luați act de retragere din poziția mea de reprezentant al autorității tutelare din AGA de la Drumuri și Poduri. O să vă remit demisia mea scrisă”, a precizat Gabriel Tischert după ce proiectul de hotărâre privind reducerea numărului membrilor din Consiliul de Administrație de la Drumuri și Poduri a fost adoptat.

Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu 23 de voturi pentru și 9 voturi împotriva. Consilierii județeni din partea FDGR și USR s-au arătat împotriva proiectului încă de la începutul ședinței.

Tischer a menționat înainte de vot că nu este de acord cu reducerea numărului membrilor de la 5 la 3 deoarece „într-un consiliu de administrație trebuie asigurate competențe multiple”. Acesta a precizat că selecția administratorilor în cadrul consiliului se realizează luându-se în calcul specificul domeniului de activitate. „Noi ne dorim o companie profitabilă, lucrări de calitate și lipsesc tocmai specialistul în Drumuri și Poduri și antreprenorul”, a precizat Gabriel Tischer.

A fost de acord cu el și consilierul județean din partea USR Adrian Echert, care s-a arătat împotriva proiectului. „Sunt aspecte care noi credem că sunt de îngrijorare. Frica noastră este că va fi mult mai greu de controlat o societate cu trei membri”, a spus acesta.

Daniela Cîmpean, președintele CJ Sibiu, a explicat că s-au desfășurat două serii de selecție pentru Consiliul de Administrație al Drumuri și Poduri, dar nu au existat candidați interesați.

„La Drumuri și Poduri s-au desfășurat două serii de selecție. Prima, în urma căreia a fost selectată o singură persoană, singura persoană care a analizat atent scrisoarea de așteptări și a propus soluții. Aceasta are studii juridice și tehnice. Am reluat selecție, iar la a doua au trecut încă două persoane, una cu studii tehnice, alta cu studii economice. Dat fiind lipsa de interes din partea altora pentru această selecție, pentru că dacă ar fi prezentat interes, s-ar fi prezentat mai mulți, dat fiind că prin pregătirea profesională și experiența pe care cei care au intrat în Consiliul de Administrația asigură respectarea preferințele legale aplicabile în acest domeniu – tehnic, economic și experiență -, dat fiind și contextul actual economic, nu ținem neapărat să avem 5 dacă nu vor 5. Dacă n-am putut face două selecții să acoperim numărul acesta, și economic, da, reducerea acestor cheltuieli care sunt mai mari dacă numărul administratorilor este mai mare, am apreciat că nu mai prelungim această stare. Sunt rațiuni de ordin economic, dar și de asigurare a unei bune administrări a acestei societăți prin asigurarea unei componente din toate domeniile. sunt asigurate și nu există impediment pentru care să nu merge în această formulă”, a spus Cîmpean.

Echert a menționat că dacă „vă doriți să atragem profesioniști, va trebui să ne angajăm că e un proces de durată până vom recâștigă încrederea” candidaților.

Ultima oră

Comentariul meu