probleme la spitalul județean sibiu - „pături rupte și lipsa apei potabile”
foto: arhivă

Mai mulți pacienți ajunși la Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Sibiu acuză o serie de deficiențe întâlnite în perioada în care au fost internați. Sesizările au fost trimise către consilierul județean Ruxandra Cibu care a fost informată că păturile din spital sunt rupte și lipsește apa de băut. Aceasta a ridicat problema în ședința de consiliu de joi.

Consilierul județean Ruxandra Cibu a ridicat în atenția președintelui CJ și a colegilor săi o problemă extrem de importantă. Aceasta spune că a primit solicitări de la pacienți cu privire la faptul că în Spitalul Județean păturile de pe paturi sunt rupte și lipsește apa de băut. Consilierul a trimis o solicitare către Daniela Cîmpean pentru a începe demersuri astfel încât valul 5 Covid, care urmează să vină, „să fie mai ușor de trecut”.

„În cursul săptămânii trecute, am trimis către dumneavoastră, în numele membrilor USR, o solicitare pentru a ne informa asupra nevoilor de bază ale pacienților din Spitalul Județean. Această solicitare a venit practic în urma unor sesizări făcute de pacienți ajunși în zona Covid și care ne-au transmis imagini cu pături rupte, ne-au spus că lipsește apa de băut. Din ce știu eu, și colegul meu Adrian Echert a întrebat pe grupul din care face parte, dânsul fiind în Consiliul de Administrație al Spitalului Județean, a întrebat legat de nevoia de apă de băut recent și n-a primit un răspuns. Venim practic cu această solicitare pentru că noi suntem dispuși în măsura posibilităților noastre să demarăm demersuri și acțiuni pentru remedierea cât mai multor deficiențe de acest gen, astfel încât valul 5 să fie un pic mai ușor de trecut în special pentru pacienți, pentru medici nu știu ce am putea face în acest moment”, a spus Ruxandra Cibu.

Daniela Cîmpean, președintele CJ Sibiu, a precizat că nu știa despre această solicitare, dar va verifica dacă într-adevăr cele sesizate se confirmă și va transmite un răspuns către consilieri.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Propun ca spitalul sa cumpere apa imbuteliata Perrier si sampanie Moet pt fiecare pacient, astfel incat covalescenta sa fie mai usoara