daniela cîmpean respinge acuzațiile usr sibiu, legat de faptul că ar fi ”uns” director la drumuri și poduri pe fiul unui primar liberal

Preşedintele liberal al Consiliului Judeţean (CJ) Sibiu, Daniela Cîmpean, spune că nu a politizat SC Drumuri şi Poduri SA, societate aflată în subordinea CJ, aşa cum au susţinut consilierii judeţeni ai USR.

Consilierii judeţeni ai USR ameninţă că nu vor vota, joi, proiectul prin care CJ propune reducerea de la cinci la trei, a numărului membrilor Consiliului de Administraţie al SC Drumuri şi Poduri SA Sibiu.
“Consiliul Judeţean Sibiu va propune în şedinţa ordinară de mâine, reducerea numărului de membri în Consiliul de Administraţie al SC Drumuri şi Poduri SA Sibiu, de la 5 la 3 reprezentanţi. O acţiune care la prima vedere pare fără importanţă aduce în prim plan, de fapt direcţia de politizare şi control politic a tuturor instituţiilor din judeţ”, au susţinut cei de la USR Sibiu.

Câmpean respinge acuzațiile
În replică, preşedintele CJ Sibiu, Daniela Cîmpean a precizat că “în cazul Societăţii de Drumuri şi Poduri şi proiectul de hotărâre supus aprobării pentru şedinţa din 26.11.2021, raţiunea propunerii de diminuare a numărului membrilor consiliului de administraţie constă în faptul că, urmare a desfăşurării procedurii de selecţie efectuată în două etape, (în prima etapă doar unul dintre cei 5 candidaţi reuşind să obţină pragul minim ponderat, iar în etapa a doua doi dintre cei 3 candidaţi trecând acest prag), prin raportare la viziunea de organizare şi desfăşurare a activităţii societăţii pentru următorii 4 ani, prezentată în Scrisoarea de aşteptări, s-a apreciat că este suficient ca societatea să fie administrată de cei trei membri selectaţi, membri care au pregătirea necesară pentru a administra această societate, fiind selectaţi un jurist, un economist şi un inginer, toţi cu experienţă în administrarea unor astfel de societăţi, doi dintre aceştia făcând parte din consiliul de administraţie şi în mandatul anterior, propunerea având desigur şi o componentă de ordin economic pe lângă lipsa de interes faţă de aceste poziţii”.
“Aşa cum am mai menţionat, competiţia pentru toate poziţiile a fost şi este în continuare deschisă pentru profesionişti, a căror selecţie se face pe criterii de competenţă şi viziune”, a subliniat Daniela Cîmpean, citată de Agerpres.
Preşedintele CJ Sibiu a mai declarat că “atât selecţia membrilor consiliului de administraţie, cât şi selecţia conducerii executive (…) a fost efectuată în conformitate cu prevederile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi ale Hotărârii Guvernului nr. 722/2016 privind aprobarea Normelor metodologice de aplicare a unor prevederi din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice.”

Acuzații grave aduse de USR
Liderul consilierilor judeţeni ai USR, Adrian Echert, a mai declarat miercuri, că actualul director al SC Drumuri şi Poduri SA Sibiu, Ioan Călin, este fiul primarului PNL din Gura Rîului.
“Să ne amintim că director la Drumuri şi Poduri SA a fost doamna Răcuciu Emilia, soţia primarului PNL din Sălişte, iar acum director este Călin Ioan, fiul primarului PNL din Gura Râului. Membrii actuali ai CA Drumuri şi Poduri sunt Ganea Radu Ioan (care este şi şeful serviciului de achiziţii al CJ), Branga Lucian Ioan Florin (despre care am găsit că a fost consilier judeţean PNL) şi Florea Petru (fost candidat din partea Pro România la preşedinţia CJ în alegerile din 2020). Mă sperie gândul noului USL şi ‘foamea’ de control şi acaparare a întregului stat începând de la nivel naţional. Şi mă mai înspăimântă şi realitatea că PNL Sibiu nu este diferit de PNL naţional şi că este chiar un susţinător al lui Cîţu şi al politicii sale”, a declarat Adrian Echert.
Preşedintele CJ Sibiu, Daniela Cîmpean, spune că actualul director de la SC Drumuri şi Poduri SA nu a ajuns în această funcţie datorită tatălui său, primarul liberal din comuna Gura Rîului.
“În ceea ce priveşte selecţia domnului Călin Ioan Nicolae – director de producţie al societăţii, selecţia s-a efectuat în perioada septembrie-octombrie 2020 ca urmare a vacantării postului de director de producţie prin demisie. În acest sens a fost publicat la data de 05.09.2020 anunţul de selecţie în două ziare economico-financiare de largă răspândire, aşa cum imperativ se cere de actele normative mai sus arătate, precum şi pe site-ul societăţii şi al Consiliului Judeţean. Până la data limită pentru depunerea dosarelor, au fost depuse două dosare: unul dintre candidaţi fiind domnul Călin Ioan Nicolae. La data programată pentru interviu doar domnul Călin Ioan Nicolae s-a prezentat pentru susţinerea interviului. Faptul că nu au fost depuse dosare pentru efectuarea selecţiei pentru postul de director de producţie sau faptul că unul dintre candidaţi a decis să se retragă din competiţie nu are şi nu poate avea nici o legătură cu calitatea de fiu al unui primar din judeţul Sibiu a unuia dintre candidaţi”, a specificat preşedintele CJ Sibiu.
Daniela Cîmpean mai afirmă că actualul director de producţie al SC Drumuri şi Poduri SA este şi director general delegat, ca urmare a demisiei fostului manager.
“Menţionăm faptul că domnul Călin Ioan Nicolae are încheiat un contract pentru funcţia de director de producţie a Societăţii Drumuri şi Poduri SA Sibiu, prin selecţie şi nu prin numire aşa cum în mod greşit se reţine în articolul de presă, din data de 06.07.2021 îndeplinind şi atribuţii delegate de director general, ca urmare a demisiei fostului director general, la data prezentei fiind în desfăşurare selecţia pentru funcţia de director general devenită vacantă”, a arătat Daniela Cîmpean.
Preşedintele CJ Sibiu a precizat că actualul director de producţie, fiu al primarului liberal de la Gura Rîului, îndeplineşte toate cerinţele din anunţul de selecţie, printre care experienţă de trei ani în lucrări de drumuri, studii superioare în domeniu, “solide competenţe de importanţă strategică şi managerială”.
Concluzia preşedintelui CJ Sibiu, Daniela Cîmpean, este că activitatea SC Drumuri şi Poduri SA Sibiu nu este afectată de decizia reducerii numărului membrilor Consiliului de Administraţie.
“Activitatea societăţii nu poate şi nu are cum să fie afectată în vreun fel de faptul că o persoană cu pregătirea profesională şi experienţa necesară ocupă o funcţie de conducere urmare a unei selecţii deschise competiţiei şi cât se poate de transparente”, a mai spus Daniela Cîmpean.
Sursa: Agerpres

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

  1. Toate posturile de conducere din acest judet le ocupa penelistii cu tot felul de incompetenti , slugi docile ale ale lui Campen si Turcan. Jaf ce se face si ce urmeaza din banii publici nici pe vremea invaziilor tatarasti nu se intamplau.

  2. Minte cu nerusinare aceasta doamna si in sinea dansei stie asta doar ca incearca sa “puna batista pe tambal”. Stati linistita doamna Presedinte Campean ca trece si stirea asta si presa o sa isi mute atentia inspre alta stire…