dan barna surprins că preşedintele iohannis lipseşte de la dezbaterile pentru învestirea guvenului

Deputatul USR Dan Barna s-a declarat joi surprins că președintele Klaus Iohannis lipsește de la dezbaterile privind învestirea Guvenului: „Sunt surprins să văd că lipsește de la această cumetrie tristă”.

Dan Barna i-a cerut lui Nicolae Ciucă să le spună românilor cine va conduce acest Guvern.

„N-o să vă cerem să controlați ceea ce fac partidele din coaliție, știm că acest lucu va fi imposibil, vă cer doar să fiți sincer și cinstit cu românii și să le spuneți din când în când privindu-i în ochi cine va lua deciziile în acest Guvern. Românii au dreptul să știe cine va fi responsabil de ceea ce va urma”, a spus Dan Barna în Parlament.

Acesta a acuzat că președintele Klaus Iohannis este „nașul” coaliției care s-a fomat.

„Și vă cer același lucru pe care noi, cei de la USR, l-am cerut și președintelui Klaus Iohannis: curajul de a explica faptele și deciiziile pe care le ia. Pentru că președintele României este în realitate nașul colaborării care se naște astăzi. Și sunt surprins să văd că lipsește de la această cumetrie tristă. Am înțeles că ieri marcarea Zilei Naționale nu a avut loc pe agenda domniei sale, dar un eveniment de familie, așa cum este astăzi, botezul noului FSN în Parlament, mă așteptam să îl intereseze și să-l onoreze ca atare”, a adăugat Barna.

Acesta a mai spus că pentru președinte, „țara este un material didactic, este o plastilină pe care oricum o prelucrează rezultă tot PSD la guvernare”.

Ultima oră

Comentariul meu