cîmpean, despre demiterea directorului bibliotecii astra - „management cu grave carențe și foarte mari lipsuri”

Directorul Bibliotecii Astra, Silviu Borș, a fost demis, marți, printr-o dispoziție semnată de președintele Consiliului Județean Sibiu. Daniela Cîmpean spune că nu vrea să explice care au fost motivele care au condus la această decizie, cert este că la baza demiterii au stat „carențele grave” și „lipsurile foarte mari” în ceea ce privește partea de management.

Întrebată în ședința de consiliu de joi de către consilierul Adrian Echert care sunt motivele pentru care Silviu Borș a fost demis din funcția de director al Bibliotecii Astra, Daniela Cîmpean, președintele CJ Sibiu, a spus că nu vrea să dea detalii pentru a nu-i crea acestuia o imagina nefavorabilă. Cîmpean spune că managementul cu „grave carențe” și „foarte mari lipsuri” au condus la această decizie.

„Am considerat că nu corespunde… Mă rog… Nu este importantă fapta, de ce a fost demis directorul Bibliotecii Astra, pentru că nu am vrut să arunc o imagine nefavorabilă asupra unui director care, în cea mai mare parte a dat dovadă de, pe lângă profesionalism, și de calități de bun manager. Am considerat că e o informație de interes că domnul director nu mai exercită funcția și cine o exercită în continuare. Chestiunile legate de neregulile pe care le-am constatat, pe care le-am discutat cu domnul director de-a lungul timpului, nu au fost îndreptate. Nu am vrut să ieșim noi să le aruncam în public tocmai din motiv de decentă și pentru a nu aduce o imagine proastă domnului director. Profesional, am tot respectul, dar partea de management la Biblioteca Astra în ultimii ani a fost exercitată cu grave carențe, iar în ultimul an cu foarte mari lipsuri. Mi-am asumat că oricine poate spune orice, pentru că am considerat că trebuie să protejez demnitatea domnului director. Opinia publică știe (n.red.: motivul demiterii), a avut grijă domnul Borș să dea motivare în presă”, a declarat Daniela Cîmpean.

Daniela Cîmpean a spus că le poate da, în privat, consilierilor județeni detalii despre demitere, însă nu dorește să facă public motivul pentru care Borș a fost demis.

Vă reamintim că Silviu Borș a fost demis marți din funcția de director al Bibliotecii Astra. În locul lui a rămas Ioan Mihail Cruciat, care a ocupat funcția de director adjunct al Bibliotecii Județene ASTRA, între anii 2007-2010.

Ultima oră

Comentariul meu