aeroportul din sibiu se extinde – noul terminal costă peste două sute milioane lei

Pentru a putea crește numărul de pasageri și implicit al curselor aeriene operate de la Sibiu, Aeroportul Internațional își va extinde terminalul. Practic cel actual își va dubla capacitatea de procesare și suprafața de operare.

Principala investiţie prognozată pentru următorul an la AIS va fi extinderea terminalului, pentru care este nevoie de peste 200 de milioane de lei.
„Am aprobat indicatorii tehnico-economici pentru dezvoltarea terminalului, care este principalul nostru proiect în perioada următoare, la asta ne focusăm, să aliniem lucrurile în aşa fel încât să semnăm contractul de proiectare şi execuţie în termen rezonabil, undeva în prima parte a anului viitor. (…) Va însemna dublarea suprafeţei. O să crească spaţiile de procesare, echipamentele”, a explicat Marius Gîrdea, pentru Agepres.
CITIȚI ȘI: Fly Lili și-a stabilit aeroportul de bază la Sibiu – Primele zboruri încep în primăvara lui 2022
Ca să dubleze practic suprafaţa terminalului existent, AIS se bazează că va obţine fonduri europene, dar şi bani de la Consiliul Judeţean Sibiu şi Guvernul României.
Aeroportul Internaţional din Sibiu a înregistrat în primele zece luni ale acestui an, un trafic de 225.000 de pasageri, ceea ce înseamnă o creştere cu cinci procente, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, puternic afectat de pandemie, potrivit datelor oferite de conducerea aeroportului.

Ultima oră

Comentariul meu