trei beneficii ale făinii integrale de grâu

Cerealele reprezintă un element de bază în viața oamenilor. Indiferent sub ce formă sunt acestea consumate, reprezintă o sursă de nutrienți importanți în alimentația zilnică. Deși sunt recomandate consumului zilnic, trebuie să ai grijă ce fel de alimente făinoase alegi să mănânci. Nu toate produsele sunt sănătoase. De aceea este bine să îți îmbunătățești obiceiurile alimentare astfel încât să asiguri organismului hrană cât mai sănătoasă. În prezent poți găsi alternative la aproape orice aliment care îți place. Unul dintre cele mai des întâlnite ingrediente în mâncăruri este făina albă. Înlocuirea acesteia cu făină integrală vine cu o serie de beneficii de care ar trebui să știi.

Substanțele nutritive

Spre deosebire de făina albă, cea integrală este cu mult mai bogată în fibre. Acest aspect reprezintă un beneficiu deoarece fibrele asigură o funcționare optimă a digestiei, accelerând tranzitul intestinal. Substanțele nutritive întâlnite în cazul acestei făinii contribuie și la păstrarea unor valori normale ale colesterolului, atunci când sunt consumate cu măsură. De asemenea, produsele din făină integrală vor reda o stare de sațietate imediat pe termen mult mai lung față de produsele din făină albă. Cele făcute din făină albă reprezintă în multe cazuri calorii goale de care te bucuri pe moment, dar care nu îți țin de foame.

Întărirea imunității

Datorită modului de obținere al făinii de grâu integrale, aceasta contribuie la întărirea sistemului imunitar. Acest tip de făină este obținut prin măcinarea boabelor de grâu în întregime fără a fi eliminată nicio substanță nutritivă. Procesul de producție se desfășoară astfel încât făina obținută să își păstreze toate componentele din natură intacte. În comparație cu făina de grâu care este prelucrată pierzând anumiți nutrienți, cea integrală conține miez de grâu, înveliș de endosperm și tărâță. Tot acest conținut de vitamine și minerale ajută la întărirea sistemului imunitar.

Valorile nutriționale

În ceea ce privește valorile nutriționale ale făinii integrale din grâu, acestea confirmă faptul că reprezintă o alegere bună la capitolul făinoase. Între făina albă și cea de grâu se pot observa de la bun început diferențe. Dacă analizezi cantitățile de calorii, proteine și carbohidrați pentru fiecare în parte vei descoperi că făina integrală este o alegere mult mai sănătoasă decât făina albă preferată de către cei mai mulți. În cazul în care nu îți place această alternativă, ai posibilitatea de a alege dintr-o gamă de făinuri și tărâțe sănătoase. Trebuie doar să descoperi ce este mai potrivit pentru tine, astfel încât să menții un stil de viață sănătos și echilibrat. În plus, prin analizarea produselor pe care le achiziționezi vei deveni mult mai conștient de ce și cum consumi.

Alimentația reprezintă un aspect foarte important în viața tuturor. De aceea trebuie să fim atenți ce alegem să consumăm și în ce cantități. Cu cât produsele și materiile de bază ale acestora sunt produse cât mai natural posibil, cu atât vei avea un stil de viață echilibrat. Alegerea alimentelor sănătoase este soluția cea mai bună către o viață sănătoasă atât din punct de vedere fizic, cât și mental.

 

Ultima oră

Comentariul meu