Moş Nicolae vine cu filme de animație, ateliere de creație și spectacole la Teatrul Gong

Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu prezintă o selecție specială de filme de animație, ateliere de creație și spectacole, în perioada 3 – 5 decembrie.

„Aducem un nou cadou copiilor din oraș, de data aceasta în așteptarea lui Moș Nicolae! Chiar dacă a fost un an dificil pentru toată lumea, suntem bucuroși că am păstrat viu spiritul tânăr al orașului printr-o agendă bogată ce surprinde un imaginar fabulos, conturând un viitor mai bun pentru noile generații. Suntem norocoși, totodată, că ne aflăm sub patronajul unei administrații înțelepte pentru care artiștii rămân esențiali și valoroși, protejând lucrătorii culturali într-o perioadă critică. Așadar, la final de an ținem să mulțumim în mod special Primăriei și Consiliului Local Sibiu pentru contribuția vitală în păstrarea teatrului pentru copii și tineret ca o moștenire culturală vie pentru întreaga comunitate.”, a declarat Adrian Tibu.

„Mercy Street: Strada Speranței” este primul lungmetraj de animație românesc pentru copii, realizat după Revoluția din decembrie 1989. Filmul este regizat de Frații Buzea (Ducu și Stefan). Aceștia au experiență în realizarea spoturilor și videoclipurilor muzicale animate. Părinții celor doi sunt Zaharia și Anamaria Buzea, creatorii serialelor de animație Bălănel și Miaunel, Peripețiile lui Ionuț, Temerarii de la scara 2, Roboțel si Creionel. „Mercy Street este un lungmetraj de animație despre prietenie, curaj, sacrificiu și nu în ultimul rând despre dragoste. Este povestea micuțului Lorenz care descoperă un pasaj secret spre o lume secretă, aflată sub lumea noastră. Lorenz trebuie să salveze muzica pentru a salva viața de pe pământ. În aceasta călătorie inițiatică este însoțit de 3 prieteni muzicieni, părintele Abbey care este mentorul său și de cele 2 pisici persane ale sale. Antagonistul, Marcus Prophet, un geniu al răului, are in plan să fure toata muzica și s-o transforme într-o enorma sursă de energie pe care s-o folosească pentru a dobândi nemurirea.”, a declarat regizorul Ștefan Buzea. În distribuția filmului de animație se numără actorii Alex Bordeanu, Ionuț Grama, Cristian Iacob, Vlad Rădescu, Marius Stănescu, Duta Șerban, Andrei Stanciu și Laurențiu Munteanu. Proiecția va avea loc vineri, 3 decembrie de la ora 18:00, iar intrarea publicului se face gratuit, în limita locurilor disponibile. Animația are o durată de aproximativ 73 de minute și este recomandată tuturor categoriilor de vârstă.

„Aventurile lui Țuțu” prezintă povestea unui băiețel de 8 ani. Evadând din jungla urbană în care există doar tablete și smartphone-uri, Țuțu descoperă basmele și poveștile ascunse în paginile cărților. Micul erou călătorește din satul bunicilor până pe Marte și înapoi, într-o aventură plină de peripeții. Regia filmului este semnată de Ion Octavian Frecea, iar personajele basmului sunt redate prin vocile îndrăgiților actori Horațiu Mălăele, Marian Râlea, Tamara Buciuceanu Botez, Mihai Răzuș și Marcelo Cobzariu. Proiecția va avea loc sâmbătă, 4 decembrie, de la ora 18:00, iar intrarea publicului se face gratuit, în limita locurilor disponibile. Animația are o durată de aproximativ 73 de minute și este recomandată tuturor categoriilor de vârstă.

Cele două proiecții sunt prezentate la Sibiu cu sprijinul Cartoon TV Plus, o platformă de streaming video gratuit, exclusiv cu filme de animație românești pentru grădinițe, școli, licee, cluburi pentru elevi, biblioteci publice și spitale pentru copii. Platforma difuzează în premieră „Legendarium”, primul serial de animație CGI românesc – în trei variante audio: română, maghiară și engleză. Pe cartoontvplus.ro puteți viziona de asemenea filmul de animație „Opinci”, premiat la TIFF și Animest, precum și o serie de alte filme cu acces pe baza unui cont gratuit. Proiectul își propune să demonstreze cum filmul de animație poate di utilizat în implicarea copiilor în activități prin care își pot dezvolta abilitățile critice și creative pe diverse teme sociale și culturale. Rezervarea locurilor pentru proiecțiile de la Sibiu se face la Agenția de Bilete a Teatrului „Gong” sau prin e-amil la ticketing(@)teatrulgong.ro, după regula „primul venit, primul servit”.

Cei mici sunt invitați, de asemenea, să îl redescopere pe Ion Creangă într-o montare specială.

„Fata babei și fata moșneagului” în regia Èvei Lábadi este un spectacol cu actori și păpuși ce propune o călătorie inițiatică într-o lume fabuloasă despre rău și bine. Construit ca un laborator cu povești, spectacolul de la Sibiu este unul al antitezelor, în care răbdarea și blândețea conturează nucleul unei lumi mereu învingătoare. Spectacolul imaginat de Èva Lábadi, pe ritmuri muzicale și cu mult umor, reinterpretează bucuria unei narațiuni nemuritoare într-un colaj inspirat atât din portul românesc, cât și din opera lui Brâncuși. Producția de la Sibiu se bucură de contribuția unor artiști importanți ca scenograful Dio Zoltán, co-fondator al Teatrului Ort Iki din Debrecen (Ungaria) sau compozitorul Cári Tibor, laureat al premiului UNITER pentru muzică în teatru. Din distribuția spectacolului fac parte actorii Anton Balint, Lucia Barbu, Daniela Dragomir, Gabriela Mitrea, Angela Páskuy, Raluca Pavel, Adrian Prohaska și Claudia Stühler. Spectacolul are o durată de aproximativ 50 de minute și este recomandat copiilor cu vârsta peste 5 ani. Cele două reprezentații vor avea loc sâmbătă, 4 decembrie și duminică, 5 decembrie, de la orele 11:00. Prețul unui bilet la oricare din reprezentații este de 12 lei, tarif flexibil. Mai multe detalii despre condițiile de modificare a biletelor flexibile, puteți găsi în regulamentul afișat pe teatrulgong.ro.  

Diana Ribana redeschide seria atelierelor de creație prin două întâlniri efervescente. Cei mici își vor confecționa propriul Moș, sub formă de decorațiuni, într-o sesiune interactivă în care își vor dezvolta tehnicile de lucru manual și abilitățile creative. Participanții vor fi provocați să construiască povești în jurul acestei teme ca o joacă prietenoasă despre generozitate și spirit de echipă. Atelierele vor avea loc sâmbătă, 4 decembrie și duminică, 5 decembrie, de la orele 10:00 și sunt destinate exclusiv copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 și 10 ani, în limita locurilor disponibile conform regulilor de siguranță sanitară și distanțare socială. Prețul unui bilet la oricare din atelierele de creație este de 12 lei, tarif fix ce include toate materialele necesare.

Programul special de Moș Nicolae este prezentat în parteneriat cu CONCEPTUAL LAB by Theo Nissim.

Participarea la eveniment este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV2 și pentru persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV2, în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului culturii și al ministrului sănătății. Copiii cu vârsta sub 12 ani sunt exceptați de la această regulă

Ultima oră

Comentariul meu

Publică