video: un sibian protestează în fața diicot sibiu - „m-au amenințat că dacă nu plec mă vor lua cu forța”
Sursa: Captură Facebook

Un sibian a protestat, marți dimineața, în fața sediului DIICOT Sibiu, după ce protestatarul Cristian Dide a fost reținut într-un dosar de trafic de droguri. Robert Deppner spune că îl susține pe Dide, acesta fiind motivul pentru care a mers la DIICOT cu o pancartă în mână.

[fvplayer id=”335″]

Sibianul Robert Deppner este cel care s-a implicat activ în susținerea proiectului pentru legalizare a marijuanei, inițiat de legalizam.ro. Marți dimineața, acesta a mers în fața sediului DIICOT Sibiu pentru a-l susține pe Cristian Dide, care a fost reținut luni într-un dosar de trafic de droguri.

Dide este acuzat că ar fi cumpărat canabis din țară și din străinătate, pe care l-ar fi trimis apoi la DIICOT. „Este o formă de protest, nicidecum trafic de droguri”, a spus avocatul, și partenera lui de viață, conform stirileprotv.ro. Avocatul activistului a susținut că ancheta ar fi fost deschisă la începutul anului, după ce Cristian Dide ar fi sesizat DIICOT. El s-ar fi autodenunțat, arătând cât de ușor se poate cumpăra canabis online. Le-a trimis coletele procurorilor și asta l-a transformat în suspect de trafic.

„Nu mi se pare logic să vină șeful Jandarmeriei și să mă amenințe că dacă nu plec și dacă nu fac o cerere la Primărie, deci să mă duc la stat să fac o cerere să fac un protest împotriva statului… Deci ăsta nu este un protest, protestul este când sunt mai mult de două persoane. Eu sunt unul singur. Mi-au dat amendă aiurea, m-au amenințat, șeful de la Jandarmerie m-a amenințat că dacă nu plec mă vor lua cu forța. Le-am spus că mă supun legii și sunt de acord să mă ia cu forța. Când au auzit asta, s-au schimbat și au zis că pot să protestez liniștit, dar să nu deranjez pe nimeni. Deci prima dată în această țară se folosește intimidarea, se folosește forța, teroare și dupaia dacă nu cedezi te lasă în pace. Îl susțin pe Cristian Dide, vreau eliberarea lui pentru că este un om prea bun, vrea binele acestei țări, care a ajutat multă lume în multe procese, personal și pe mine. Vă rog frumos să-l eliberați pe Cristian Dide, pentru că nu a făcut nimic ilegal”, a spus sibianul în fața sediului DIICOT.

Sibianul a stat singur mai bine de jumătate de oră afară, în fața sediului DIICOT Sibiu, cu o pancartă în mână pe care scria „Eliberați-l pe Cristian Dide. Rezist”.

Ultima oră

Comentariul meu