usr îi cere lui ciucă să desființeze pensiile speciale ale aleșilor locali

USR îi solicită lui Nicolae Ciucă să adopte, după învestirea în funcție, o ordonanță de urgență pentru desființarea pensiilor speciale ale aleșilor locali.

”Prin grija coaliției toxice PSD, PNL, UDMR, baronii locali au toate șansele ca, la 1 ianuarie 2022, să-i sfideze încă o dată pe români”, transmite USR.

„În contextul în care noua majoritate toxică PSD-PNL-UDMR se încăpățânează să tergiverseze în Parlament dezbaterea proiectului USR de desființare a pensiilor speciale ale aleșilor locali, USR îi solicită viitorului premier Nicolae Ciucă să adopte imediat după învestire o ordonanță de urgență pentru abrogarea acestora. În caz contrar, de la 1 ianuarie 2022, România va avea o nouă categorie de privilegiați, formată din zeci de mii de foști și actuali primari și viceprimari, președinți și vicepreședinți de consilii județene, în total dispreț față de cetățenii care, după o viață de muncă, primesc pensii care nici măcar nu le permit un nivel de trai decent”, potrivit unui comunicat de presă al USR.

„Mai avem o lună calendaristică, probabil 2-3 săptămâni de lucru în plen, și îi somez pe cei de la PNL, PSD și UDMR, pe domnul Nicolae Ciucă, viitorul premier, să nu își bată joc de milioanele de pensionari din România și să dea ordonanță de urgență pentru abrogarea acestor pensii speciale. Ele au fost introduse de Viorica Dăncilă, în 2019, prin ordonanță de urgență. Pot fi prorogate sau tăiate prin ordonanță de urgență. Domnul Nicolae Ciucă să fie responsabil, să se uite în ochii milioanelor de pensionari care au pensii de mizerie și să nu mai creeze o nouă categorie de privilegiați”, declară Ionuț Moșteanu, liderul grupului USR din Camera Deputaților.

Proiectul USR de modificare a Codului administrativ în sensul abrogării pensiilor speciale pentru aleșii locali a primit, pe data de 20 octombrie, raport de respingere în Comisiile juridică, pentru administrație, respectiv pentru muncă.

„PNL, PSD și UDMR sunt de acord cu aceste pensii speciale. Noi am vrut ca proiectul să fie dezbătut, pentru că este sănătos pentru democrație să existe o dezbatere transparentă pe toate subiectele importante și pe toate proiectele de lege. Au apelat la toate tertipurile parlamentare ca să nu-l bage la vot, iar după ce proiectul a trecut tacit, trebuia doar să-l citească în plen, să ia act de adoptarea tacită. Iată însă că au preferat astăzi să oprească ședința de plen înainte de încheierea programului de lucru doar pentru a nu lua act de adoptarea tacită a proiectului USR și pentru a-i întârzia astfel parcursul legislativ cu două săptămâni”, adaugă liderul deputaților USR, Ionuț Moșteanu.

Ultima oră

Comentariul meu