VIDEO Creatură marină văzută foarte rar în apele Oceanului Atlantic
Sursă foto: captură video/ digi24.ro

În urma unei expediții în adâncurile oceanului, oamenii de știință au zărit una dintre cele mai rare creaturi. Un calamar cu brațe lungi, văzut pentru prima dată abia acum 20 de ani. De atunci, a fost zărit de numai 12 ori în toată lumea. Acum, a fost văzut la aproape 3.000 de metri adâncime în largul Floridei, în Oceanul Atlantic.

 

Calmarii din familia Magnapinna au toate brațele, toate extensiile, de aceeași lungime. Sunt lungi și subțiri ca niște spaghete și trebuie să le țină pe toate zece în aceeași poziție.

[better-wp-embedder width=”100%” height=”400px” download=”all” download-text=”” url=”http://” /]

Iată reacția cercetătorilor când au realizat că au în față o asemenea vietate rară:

– Ce e asta?

– Un calmar!

– Da, e un calmar!

– Hai după el!

– Oau! Cât de interesant!

– Cred că este un calmar cu brațe lungi.

– Ce fantomatic este!

– O fi din specia Magnapinna?

– Da, este un calmar Magnapinna. Am crezut că este o singură specie, dar am descoperut că sunt cel puțin trei sau patru specii distincte. Este ca un extraterestru! Poți să vezi prin el.

Calamarii cu braț lung sunt un grup de cefalopode rar întâlnite, cu o morfologie distinctă. Atât brațele, cât și tentaculele calamarului sunt extrem de lungi și se crede că au o lungime cuprinsă între 4 și 8 metri. Modul în care se hrănește calmarul încă nu a fost încă descoperit, pentru că nici nu a fost capturat vreunul vreodată ca să poată fi studiat îndeaproape. Oamenii de știință presupun că se hrănește târându-și brațele și tentaculele de-a lungul fundului mării și apucând organisme comestibile de pe fundul mării sau poate că se folosește pur și simplu de o tehnică de tip „prindere în capcană”, așteptând în mod pasiv ca prada, cum ar fi zooplanctonul, să se lovească de brațele sale.

Ultima oră

Comentariul meu