se redeschid stațiunile de schi din nordul italiei în ciuda numărului ridicat de infecții covid-19
foto Arhivă

Se redeschid stațiunile de schi din nordul Italiei în ciuda numărului ridicat de infecții COVID-19.

Fabio Sacco, președintele consorțiului Skirama, care reunește mai multe stațiuni din regiunea Trentino-Alto Adige, a declarat că a așteptat redeschiderea încă din luna martie a anului trecut, când Italia a impus carantina.

„Este un moment cu adevărat emoționant”, a declarat el pentru Reuters.

Europa este „măturată” de al patrulea val al pandemiei, care a forțat deja Austria, unul dintre vecinii Italiei, să anunțe un lockdown complet. Germania nu a exclus măsuri similare.

Italia a înregistrat, de asemenea, o creștere a numărului de cazuri zilnice în ultimele săptămâni, în special în unele zone nordice, unde se află multe pârtii de schi. Spitalizările sunt încă sub control.

„Există o oarecare incertitudine și teamă din cauza înrăutățirii situației, dar stațiunile sunt pregătite să facă față diferitelor scenarii”, a declarat Sacco.

Pentru a avea acces la teleschiuri este nevoie de certificatul verde care arată dacă o persoană a terminat ciclul de vaccinare, dacă a fost recent testată negativ sau dacă s-a vindecat de boală, dar și de măști de protecție și reguli de distanțare socială.

Ultima oră

Comentariul meu