fc hermannstadt, deplasare grea la giurgiu - ”pentru noi sunt vitale cele trei puncte”

FC Hermannstadt joacă în deplasare, în etapa cu numărul 14 din Liga 2, contra celor de la Astra Giurgiu. Ambele echipe au retrogradat în sezonul anterior din Liga 1, însă giurgiuvenii au fost sancționați cu o penalitate de 14 puncte prin deciziile forurilor superioare.

Fosta campioană a României a trecut, însă peste această penalitate pe parcursul celor 13 etape din campionat. În acest moment, Astra Giurgiu este ,,pe +”, cu 2 puncte, ocupând penultimul loc în clasamentul Ligii 2, cu o linie de 4 victorii, 4 rezultate de egalitate și 5 înfrângeri. De cealaltă parte, FCH ocupă locul 4 în clasament, cu 28 de puncte obținute prin 8 victorii, 4 rezultate de egalitate și o singură înfrângere, la limită, cu CSA Steaua în etapa precedentă. Pentru această confruntare, mijlocașii Andrei Lungu și Stanley Elbers vor lipsi din lotul A.F.C.Hermannstadt, fiind accidentați, la fel ca și Petrișor Petrescu, Valentin Buhăcianu și Alexandru Pantea, suspendați pentru cumul de cartonașe galbene. De asemenea, tânărul Călin Popescu este incert, după ce s-a accidentat la antrenamente în această săptămână.
,,Urmează un sfârșit de an dificil, după această pauză competițională de două săptămâni. Avem acum de înfruntat pe Astra Giurgiu, o echipă care este, probabil, cea mai imprevizibilă echipă din Liga 2. Au foarte mulți jucători tineri, care joacă fără presiune, pentru a fi remarcați. În urmă cu 5 ani am colaborat cu o parte din lotul Astrei. Ne cunoaștem foarte bine și am ținut legătura în timp. În vară le-am și recomandat unora să rămână acolo, pentru că mulți jucaseră foarte puțin la Liga 1, iar acest an în Liga 2 le poate prinde foarte bine, ei putând să devină certitudini datorită evoluțiilor. Ne cunoaștem, dar le voi ura baftă după meciul nostru. Nu trebuie să ne adoarmă locul lor în clasament de acum. Din punct de vedere sportiv, Astra a acumlat 16 puncte. Poate acum ar fi fost pe la jumătatea clasamentului, fără acea depunctare. Noi, în schimb, am avut probleme în meciurile trecute datorită lipsei de concentrare și am făcut greșeli. De multe ori poți privi de sus adversarul, iar aici în mare măsură a fost vina mea, fiindcă nu am reușit să-i motivez. Sunt jucători care au jucat la un anumit nivel și pe parcursul meciurilor din acest sezon au crezut că Liga 2 este ușoară și că poți juca cu numele. Aici am suferit și de aceea suntem unde suntem acum, fiindcă am pierdut foarte multe puncte și am luat multe goluri pe o lipsă de concentrare. Motivația vine și din interior, așa că fotbaliștii trebuie să aibă o reacție, față de ultimul meci. Avem și probleme de lot, așa că va trebui să găsim soluții. Lipsesc Lungu, Elbers- accidentați, astăzi s-a lovit la genunchi și Popescu, plus cei suspendați Buhăcianu, Pantea, Petrescu. Pentru noi sunt capitale cele trei puncte pentru a rămâne în plutonul fruntaș. Lucrurile vor fi pozitive după acest meci.”, a declarat Marius Măldărășanu, antrenorul principal A.F.C.Hermannstadt.
Astra Giurgiu vs A.F.C.Hermannstadt va avea loc duminică, 21 noiembrie, ora 14, pe Stadionul Marin Anastasovici din Giurgiu. Partida se va desfășura fără spectator în tribună, în conformitate cu normele sanitare impuse de autorități pentru combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Ultima oră

Comentariul meu